XLIII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO pt. Perspektywy wędzarnictwa w Polsce, połączone z ogłoszeniem wyników KONKURSU pt. „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2015.
W wiosennej edycji brało udział ok. 40 zakładów mięsnych i drobiarskich z całej Polski. Poddano ocenie blisko 140 produktów mięsnych. Wyróżnieni zostaną tylko najlepsi producenci i najwyższej jakości przetwory mięsne w Polsce. Wszystkie produkty i najlepsze zakłady będą zaprezentowane konsumentom podczas wystawy. Nagrodzone produkty będą mogły być oznakowane znakiem towarowym PRODUKT NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI, znakiem rozpoznawalnym przez konsumentów.
W dniu 21 maja 2015 r. w godzinach 10.00-14.00 odbędzie się Seminarium pt. „Postęp w technologii mięsa. Nauka – Praktyce 2015”
Po godzinie 14.00 ogłoszone będą wyniki XLIII KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” połączone z degustacją nagrodzonych produktów.
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO odbędą się w Warszawie przy ul. Czackiego 3/5 w Domu Technika NOT, III piętro.