Warsztaty Kulinarne podczas IX Edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku
19 sierpnia 2015
W sobotę 15 sierpnia w restauracji TOGA w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne dotyczące produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Organizatorem tego wydarzenia była Agencja Rynku Rolnego.
Celem warsztatów było podniesienie świadomości osób wybranych spośród odwiedzających Poznań podczas IX Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, na temat zasad prawidłowego odżywiania, żywności wysokiej jakości i żywności tradycyjnej, jej walorów smakowych i odżywczych oraz zbudowanie popytu na tego typu produkty.
Uzupełnieniem warsztatów było przekazanie wiedzy o walorach smakowych i zdrowotnych a także specyficznej obróbce mięsa wieprzowego świni złotnickiej, drobiu z chowu zrównoważonego oraz gęsiny.
Jak co roku warsztaty cieszyły się zainteresowaniem ze strony przedstawicieli mediów kulinarnych, blogerów i pasjonatów sztuki kulinarnej. Warsztaty podobnie jak w poprzednim roku prowadził Pan Sebastian Gołębiewski. Agencję Rynku Rolnego OT Poznań, reprezentował Pan Dyrektor Andrzej Bobrowski, który przywitał uczestników warsztatów oraz Panie Ewa Rosik i Lucyna Sznajder-Bobińska z sekcji Informacji i Promocji ARR OT Poznań.