Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Warsztaty Kulinarne podczas IX Edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku

19 sierpnia 2015
W sobotę 15 sierpnia w restauracji TOGA w Poznaniu odbyły się warsztaty kulinarne dotyczące produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Organizatorem tego wydarzenia była Agencja Rynku Rolnego.

Celem warsztatów było podniesienie świadomości osób wybranych spośród odwiedzających Poznań podczas IX Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, na temat zasad prawidłowego odżywiania, żywności wysokiej jakości i żywności tradycyjnej, jej walorów smakowych i odżywczych oraz zbudowanie popytu na tego typu produkty.

Uzupełnieniem warsztatów było przekazanie wiedzy o walorach smakowych i zdrowotnych a także specyficznej obróbce mięsa wieprzowego świni złotnickiej, drobiu z chowu zrównoważonego oraz gęsiny.

Jak co roku warsztaty cieszyły się zainteresowaniem ze strony przedstawicieli mediów kulinarnych, blogerów i pasjonatów sztuki kulinarnej. Warsztaty podobnie jak w poprzednim roku prowadził Pan Sebastian Gołębiewski. Agencję Rynku Rolnego OT Poznań, reprezentował Pan Dyrektor Andrzej Bobrowski, który przywitał uczestników warsztatów oraz Panie Ewa Rosik i Lucyna Sznajder-Bobińska z sekcji Informacji i Promocji ARR OT Poznań.

POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę