Bardzo ciekawie zapowiadają się Warszawskie targi WorldFood Warsaw, 14-16 kwietnia 2015 r.
Warszawskie Centrum EXPO XXI
ul. Ignacego Prądzyńskiego 12/14
01-222 Warszawa.
Poniżej przestawiamy cały program imprezy.
wtorek -14 kwietnia 2015, godz. 10:00-17:00
godz. 12:00-13:00
Oficjalne otwarcie / The Opening Ceremony
godz. 13:00-14:00
„Dlaczego Polska? – możliwości i perspektywy”
Debata otwierająca targi z udziałem przedstawicieli: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
Ministerstwa Gospodarki, Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP oraz Agencji Rynku Rolnego/
Why Poland? - Possibilities and perspectives
Debate opening the exhibitiont with the participation of representatives of: the Ministry of
Agriculture and Rural Development, the Ministry of Economy, the Ministry of Foreign Affairs and the
Agricultural Market Agency
Prowadzący/Moderator: prof. dr hab. Andrzej Kowalski, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki
Żywnościowej - PIB
Godz. 14:00 – 15:00
„Sklep convenience - przyszłość dla małych i średnich placówek handlowych”/
Convenience store - the future for small and medium-sized retail stores
Krzysztof Kaźmierczak, Polska Izba Handlu
godz. 15:00-15:30
„Zakupy w sklepie spożywczym małoformatowym „/ Purchasing habits in small format food stores
Dr Dorota Kowalska, CMR
WorldFood Warsaw, 14-16 kwietnia 2015 r.
Warszawskie Centrum EXPO XXI
ul. Ignacego Prądzyńskiego 12/14
01-222 Warszawa
wtorek -14 kwietnia 2015, godz. 10:00-17:00
godz. 12:00-13:00
Oficjalne otwarcie / The Opening Ceremony
godz. 13:00-14:00
„Dlaczego Polska? – możliwości i perspektywy”
Debata otwierająca targi z udziałem przedstawicieli: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
Ministerstwa Gospodarki, Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP oraz Agencji Rynku Rolnego/
Why Poland? - Possibilities and perspectives
Debate opening the exhibitiont with the participation of representatives of: the Ministry of
Agriculture and Rural Development, the Ministry of Economy, the Ministry of Foreign Affairs and the
Agricultural Market Agency
Prowadzący/Moderator: prof. dr hab. Andrzej Kowalski, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki
Żywnościowej - PIB
Godz. 14:00 – 15:00
„Sklep convenience - przyszłość dla małych i średnich placówek handlowych”/
Convenience store - the future for small and medium-sized retail stores
Krzysztof Kaźmierczak, Polska Izba Handlu
godz. 15:00-15:30
„Zakupy w sklepie spożywczym małoformatowym „/ Purchasing habits in small format food stores
Dr Dorota Kowalska, CMR
Godz. 15:30-16:00
„Zarządzanie cenami oraz promocjami w sieciach retailowych” / Price and promotion optimization
in retail chain
Dr Maciej Kraus, Monika Chodowicz - FernPartners
Godz. 16:00-16:30
„Budowa pożądanego wizerunku cenowego” / How retailers can improve their price image? -
effective methods to improve price perception
Dr Maciej Kraus, Monika Chodowicz - FernPartners
godz. 19:00-1:00
Bankiet Wystawców / Gala Dinner
godz. 20:00
Gala wręczenia Złotych Medali Targów WorldFood Warsaw 2015 / Award Ceremony
środa - 15 kwietnia 2015, godz. 10:00-17:00
godz. 10:30
Debata „Jak zagospodarować nadwyżkę polskiej żywności?” / How to utilize the surplus of Polish
food
Prowadzący/Moderator: Lucjan Zwolak - Agencja Rynku Rolnego
Prelegenci / Speakers:
Andrzej Gantner, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
Andrzej Faliński ,Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji
Piotr Ziemann, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
Mirosław Maliszewski ,Związek Sadowników RP
Agnieszka Maliszewska, Polska Izba Mleka
Marek Borowski,Federacja Polskich Banków Żywności
Krzysztof Przybył, Fundacja Polskiego Godła Promocyjnego
Godz. 12:00
Wprowadzenie do debaty / Introduction:
„Rynki priorytetowe i perspektywiczne dla polskiej żywności”/ The priority and perspective markets
for Polish food
Agnieszka Rembisz, Agencja Rynku Rolnego
"Perspektywy rozwoju eksportu polskich artykułów rolno-spożywczych w kontekście negocjacji
umów handlowych"/ The prospects for the development of Polish agri-food export in the light of
international trade agreements negotiations.
Jan Piotrowski, Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur
Godz. 12:20–15:30
Debata „Nowe perspektywy eksportowe dla polskiej branży rolno-spożywczej - rynki dużych
możliwości” / New export perspectives – high potential markets
Prowadząca/Moderator: Agnieszka Rembisz, Agencja Rynku Rolnego
Godz. 12:20
Rynki dużych możliwości - kraje azjatyckie: Indie, Korea Płd., Wietnam, Chiny
High potential markets – Asia
Prelegenci / Speakers:
Anna Kalata, Indyjsko-Polska Izba Gospodarcza
Agnieszka Różańska, UPEMI. Unia Pracodawców i Producentów Przemysłu Mięsnego
Jacek Boczek, Polsko Chińska Rada Biznesu
Waldemar Dubaniowski, PricewaterhouseCoopers
Studium przypadku / case studies
Godz. 13:00
Rynki dużych możliwości - kraje afrykańskie i bliskiego wschodu
High potential markets – Africa and the Middle East
Prelegenci / Speakers:
Philip Mibenge, Polsko-Afrykańska Izba Przemysłowo-Handlowa
Mamadou Bah, Klaster Polska Afryka
Maciej Kowalski, Agencja Rynku Rolnego
Janusz Michaluk, Regionalna Izba Gospodarcza – Łódź
Zdzisław Dominik, Logos Polska
Studium przypadku / case studies
Godz. 13:30
Rynki dużych możliwości - kraje Ameryki Północnej
High potential markets – Ameryka Północna/North America
Prelegenci / Speakers:
David DeBenedetti, the American Chamber of Commerce in Poland
Hanna Mróz, Ambasada Kanady
David Lennarz, Registrarcorp (USA):
„Eksport Żywności do USA. Jak przygotować się do kontroli FDA? Aktualne wymogi i przepisy”/
U.S. FDA Requirements, the New FDA Safety Modernization Act, How to prepare for an FDA
Inspection
Godz. 14:30
Rynki dużych możliwości - kraje Ameryki Łacińskiej
High potential markets – Latin America
Prelegenci / Speakers:
Przemysław Nowakowski , Departament Współpracy Ekonomicznej, Ministerstwo Spraw
Zagranicznych RP
Zdzisław Dominik, Logos Polska (Brazylia/Brazil)
Andrzej Szumowski, Stowarzyszenie Polska Wódka (Brazylia/Brazil)
Studium przypadku / case studies
Godz. 15:30
„Ranking ryzyk – sugestie z rynku dla gospodarczych think tanków” /
Risk ranking – market suggestions for economic think thanks
Prowadzący/Moderator: Paweł Ochwat, ASYSTA Kancelaria Brokerska Sp. z o.o
Prelegenci / Speakers:
dr. Jerzy Podlewski, Stowarzyszenie Zarządzania Ryzykiem POLRISK
Marek Moczulski, Bakalland S.A.
Zenon Daniłowski, Makarony Polskie
Łukasz Bojarski, "Vaco" Sp. z o.o.
czwartek - 16 kwietnia 2015, godz. 10:00-15:00
godz. 11:00 – 12:00
Analiza rynku żywności ekologicznej w Polsce /
Current situation of Organic Food Industry in Poland
Maciej Jargiło, Joanna Lewenda - ConQuest Consulting
- Aktualna sytuacja na polskim rynku żywności ekologicznej /
Current situation of Organic Food Industry in Poland
- Nowe trendy i perspektywy rozwoju branży /
New trends and development prospects of Organic Food Industry
-Poziom konkurencyjności rynku /
Assessment of competitiveness of organic food producers on Polish market
-Polak w sklepie ze zdrową żywnością /
Pole in the organic food store
godz. 12:00 – 14:00
Lekcje smaków / Polish flavours
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
- Inwestycja w siebie - co to znaczy w gastronomii?
The investment in yourself - what does it mean in the catering?
- Źródła sukcesu polskich restauracji
Sources of Polish restaurant success
- Nowoczesne techniki pracy w gastronomii
Modern work techniques in gastronomy
7428754
1