Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Tragi WorldFood Warsaw 14-15.04.2015r.-program

9 kwietnia 2015
Bardzo ciekawie zapowiadają się Warszawskie targi WorldFood Warsaw, 14-16 kwietnia 2015 r.
Warszawskie Centrum EXPO XXI
ul. Ignacego Prądzyńskiego 12/14
01-222 Warszawa.
Poniżej przestawiamy cały program imprezy.
wtorek -14 kwietnia 2015, godz. 10:00-17:00
godz. 12:00-13:00
Oficjalne otwarcie / The Opening Ceremony
godz. 13:00-14:00
„Dlaczego Polska? – możliwości i perspektywy”
Debata otwierająca targi z udziałem przedstawicieli: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
Ministerstwa Gospodarki, Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP oraz Agencji Rynku Rolnego/
Why Poland? - Possibilities and perspectives
Debate opening the exhibitiont with the participation of representatives of: the Ministry of
Agriculture and Rural Development, the Ministry of Economy, the Ministry of Foreign Affairs and the
Agricultural Market Agency
Prowadzący/Moderator: prof. dr hab. Andrzej Kowalski, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki
Żywnościowej - PIB
Godz. 14:00 – 15:00
„Sklep convenience - przyszłość dla małych i średnich placówek handlowych”/
Convenience store - the future for small and medium-sized retail stores
Krzysztof Kaźmierczak, Polska Izba Handlu
godz. 15:00-15:30
„Zakupy w sklepie spożywczym małoformatowym „/ Purchasing habits in small format food stores
Dr Dorota Kowalska, CMR
WorldFood Warsaw, 14-16 kwietnia 2015 r.
Warszawskie Centrum EXPO XXI
ul. Ignacego Prądzyńskiego 12/14
01-222 Warszawa
wtorek -14 kwietnia 2015, godz. 10:00-17:00
godz. 12:00-13:00
Oficjalne otwarcie / The Opening Ceremony
godz. 13:00-14:00
„Dlaczego Polska? – możliwości i perspektywy”
Debata otwierająca targi z udziałem przedstawicieli: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
Ministerstwa Gospodarki, Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP oraz Agencji Rynku Rolnego/
Why Poland? - Possibilities and perspectives
Debate opening the exhibitiont with the participation of representatives of: the Ministry of
Agriculture and Rural Development, the Ministry of Economy, the Ministry of Foreign Affairs and the
Agricultural Market Agency
Prowadzący/Moderator: prof. dr hab. Andrzej Kowalski, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki
Żywnościowej - PIB
Godz. 14:00 – 15:00
„Sklep convenience - przyszłość dla małych i średnich placówek handlowych”/
Convenience store - the future for small and medium-sized retail stores
Krzysztof Kaźmierczak, Polska Izba Handlu
godz. 15:00-15:30
„Zakupy w sklepie spożywczym małoformatowym „/ Purchasing habits in small format food stores
Dr Dorota Kowalska, CMR
Godz. 15:30-16:00
„Zarządzanie cenami oraz promocjami w sieciach retailowych” / Price and promotion optimization
in retail chain
Dr Maciej Kraus, Monika Chodowicz - FernPartners
Godz. 16:00-16:30
„Budowa pożądanego wizerunku cenowego” / How retailers can improve their price image? -
effective methods to improve price perception
Dr Maciej Kraus, Monika Chodowicz - FernPartners
godz. 19:00-1:00
Bankiet Wystawców / Gala Dinner
godz. 20:00
Gala wręczenia Złotych Medali Targów WorldFood Warsaw 2015 / Award Ceremony
środa - 15 kwietnia 2015, godz. 10:00-17:00
godz. 10:30
Debata „Jak zagospodarować nadwyżkę polskiej żywności?” / How to utilize the surplus of Polish
food
Prowadzący/Moderator: Lucjan Zwolak - Agencja Rynku Rolnego
Prelegenci / Speakers:
Andrzej Gantner, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
Andrzej Faliński ,Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji
Piotr Ziemann, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
Mirosław Maliszewski ,Związek Sadowników RP
Agnieszka Maliszewska, Polska Izba Mleka
Marek Borowski,Federacja Polskich Banków Żywności
Krzysztof Przybył, Fundacja Polskiego Godła Promocyjnego
Godz. 12:00
Wprowadzenie do debaty / Introduction:
„Rynki priorytetowe i perspektywiczne dla polskiej żywności”/ The priority and perspective markets
for Polish food
Agnieszka Rembisz, Agencja Rynku Rolnego
"Perspektywy rozwoju eksportu polskich artykułów rolno-spożywczych w kontekście negocjacji
umów handlowych"/ The prospects for the development of Polish agri-food export in the light of
international trade agreements negotiations.
Jan Piotrowski, Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur
Godz. 12:20–15:30
Debata „Nowe perspektywy eksportowe dla polskiej branży rolno-spożywczej - rynki dużych
możliwości” / New export perspectives – high potential markets
Prowadząca/Moderator: Agnieszka Rembisz, Agencja Rynku Rolnego
Godz. 12:20
Rynki dużych możliwości - kraje azjatyckie: Indie, Korea Płd., Wietnam, Chiny
High potential markets – Asia
Prelegenci / Speakers:
Anna Kalata, Indyjsko-Polska Izba Gospodarcza
Agnieszka Różańska, UPEMI. Unia Pracodawców i Producentów Przemysłu Mięsnego
Jacek Boczek, Polsko Chińska Rada Biznesu
Waldemar Dubaniowski, PricewaterhouseCoopers
Studium przypadku / case studies
Godz. 13:00
Rynki dużych możliwości - kraje afrykańskie i bliskiego wschodu
High potential markets – Africa and the Middle East
Prelegenci / Speakers:
Philip Mibenge, Polsko-Afrykańska Izba Przemysłowo-Handlowa
Mamadou Bah, Klaster Polska Afryka
Maciej Kowalski, Agencja Rynku Rolnego
Janusz Michaluk, Regionalna Izba Gospodarcza – Łódź
Zdzisław Dominik, Logos Polska
Studium przypadku / case studies
Godz. 13:30
Rynki dużych możliwości - kraje Ameryki Północnej
High potential markets – Ameryka Północna/North America
Prelegenci / Speakers:
David DeBenedetti, the American Chamber of Commerce in Poland
Hanna Mróz, Ambasada Kanady
David Lennarz, Registrarcorp (USA):
„Eksport Żywności do USA. Jak przygotować się do kontroli FDA? Aktualne wymogi i przepisy”/
U.S. FDA Requirements, the New FDA Safety Modernization Act, How to prepare for an FDA
Inspection
Godz. 14:30
Rynki dużych możliwości - kraje Ameryki Łacińskiej
High potential markets – Latin America
Prelegenci / Speakers:
Przemysław Nowakowski , Departament Współpracy Ekonomicznej, Ministerstwo Spraw
Zagranicznych RP
Zdzisław Dominik, Logos Polska (Brazylia/Brazil)
Andrzej Szumowski, Stowarzyszenie Polska Wódka (Brazylia/Brazil)
Studium przypadku / case studies
Godz. 15:30
„Ranking ryzyk – sugestie z rynku dla gospodarczych think tanków” /
Risk ranking – market suggestions for economic think thanks
Prowadzący/Moderator: Paweł Ochwat, ASYSTA Kancelaria Brokerska Sp. z o.o
Prelegenci / Speakers:
dr. Jerzy Podlewski, Stowarzyszenie Zarządzania Ryzykiem POLRISK
Marek Moczulski, Bakalland S.A.
Zenon Daniłowski, Makarony Polskie
Łukasz Bojarski, "Vaco" Sp. z o.o.
czwartek - 16 kwietnia 2015, godz. 10:00-15:00
godz. 11:00 – 12:00
Analiza rynku żywności ekologicznej w Polsce /
Current situation of Organic Food Industry in Poland
Maciej Jargiło, Joanna Lewenda - ConQuest Consulting
- Aktualna sytuacja na polskim rynku żywności ekologicznej /
Current situation of Organic Food Industry in Poland
- Nowe trendy i perspektywy rozwoju branży /
New trends and development prospects of Organic Food Industry
-Poziom konkurencyjności rynku /
Assessment of competitiveness of organic food producers on Polish market
-Polak w sklepie ze zdrową żywnością /
Pole in the organic food store
godz. 12:00 – 14:00
Lekcje smaków / Polish flavours
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
- Inwestycja w siebie - co to znaczy w gastronomii?
The investment in yourself - what does it mean in the catering?
- Źródła sukcesu polskich restauracji
Sources of Polish restaurant success
- Nowoczesne techniki pracy w gastronomii
Modern work techniques in gastronomy


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę