Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Targi SweetTARG zakończone sukcesem

23 grudnia 2015
Zakończyła się III edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2012. Na ponad 3 tys. powierzchni wystawienniczej mogliśmy zobaczyć ponad 70 specjalistów słodkich i piekarniczych branż, którzy prezentowali nowoczesne technologie
i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i wielorakiego pieczywa.

   


 Prezentacja targowa obejmowała maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego, dodatki piekarskie i cukiernicze, produkty przemysłu piekarskiego, produkty i półprodukty spożywcze, urządzenia do produkcji lodów, koncentraty smakowe i dodatki do lodów, dekoracje, wyroby cukiernicze, wyroby czekoladowe, galanterię cukierniczą, lody, bakalie, miód i produkty pszczelarskie, produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego, urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne, meble sklepowe, magazynowanie, maszyny pakujące do piekarnictwa, cukiernictwa, urządzenia do utrzymania czystości i higieny oraz wydawnictwa branżowe. W programie targów znalazły się m.in. zorganizowane przez Małą Akademię Mistrzostwa Zawodowego konkursy branżowe: „Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników” o puchar magazynu Cukiernictwo i Piekarstwo oraz „Konfrontacje Mistrzów”. Dla wystawców konkurs na „Produkt SweetTarg 2012”, „Na Najciekawszy Okolicznościowy Wyrób Piekarski”  „Na Najbardziej Interesującą Ekspozycję”. Dla piekarzy przygotowano bezpłatne szkolenie pt. Wymagania minimalne w zakresie BHP maszyn i urządzeń eksploatowanych
w przemyśle piekarniczym, wyniki kontroli przeprowadzonych w tej branży w 2011 roku”, organizowane przez Okręgową Inspekcję Pracy  w Katowicach. Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP na swoim stoisku uruchomiło  punkt informacyjny w którym pracownicy Izby Rzemieślniczej oraz członkowie Stowarzyszenia pełnili dyżury, udzielając bieżących informacji targowych, związanych zarówno z ekspozycją targową,  jak i informacji dotyczących działalności rzemieślniczej i branży piekarskiej.
Targi odwiedziło ponad 1500 specjalistów.
Oto wyniki konkursów na najlepszy produkt targów SweetTARG 2012

Jury w składzie: przewodniczący jury - prof. nadzw. dr hab. Jan Klimek, członek jury - Lech Jędryka, członek jury – dr hab. inż. Lesław Juszczak przyznało następujące nagrody
i wyróżnienia:

1)w kategorii WYRÓB

- statuetkę otrzymała firma „Promas” za kompletne wyposażenie cukierni- kawiarni”

- statuetkę otrzymała Spółdzielnia Mleczarska „Sudowia” za Milla Cukiernicza

- wyróżnienie otrzymała firma Emix” za jogurt mrożony z proszku

- wyróżnienie otrzymała firma BAKER za Tort Artystyczny

2)w kategorii URZĄDZENIE

- statuetkę otrzymała firma  „Masz Gliwice” za Krajalnice Taśmową REX

- statuetkę otrzymała firma „BioStar” za Drożdżownik DR- EK-400

- statuetkę otrzymała firma „Jeremy” za linie krojąco – pakującą

3)w kategorii  KOMPONENT

- wyróżnienie otrzymała firma Pfahnl Polska za chleb orkiszowy z jabłkiem

- wyróżnienie otrzymała firma Kames za Dolce BIO

4)Statuetkę za ekspozycję targową ( stoisko ) otrzymała firma Bączkowicz Mankiewicz

5)Wyróżnienie otrzymał Pan Lech Jędryka za innowacyjność w promowaniu produktów piekarskich i promowanie zawodu piekarza
6)Wyróżnienie otrzymał Pan Wiesław Kierat za artyzm i profesjonalizm


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę