OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Targi SweetTARG zakończone sukcesem

23 grudnia 2015
Zakończyła się III edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2012. Na ponad 3 tys. powierzchni wystawienniczej mogliśmy zobaczyć ponad 70 specjalistów słodkich i piekarniczych branż, którzy prezentowali nowoczesne technologie
i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i wielorakiego pieczywa.

   


 Prezentacja targowa obejmowała maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego, dodatki piekarskie i cukiernicze, produkty przemysłu piekarskiego, produkty i półprodukty spożywcze, urządzenia do produkcji lodów, koncentraty smakowe i dodatki do lodów, dekoracje, wyroby cukiernicze, wyroby czekoladowe, galanterię cukierniczą, lody, bakalie, miód i produkty pszczelarskie, produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego, urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne, meble sklepowe, magazynowanie, maszyny pakujące do piekarnictwa, cukiernictwa, urządzenia do utrzymania czystości i higieny oraz wydawnictwa branżowe. W programie targów znalazły się m.in. zorganizowane przez Małą Akademię Mistrzostwa Zawodowego konkursy branżowe: „Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników” o puchar magazynu Cukiernictwo i Piekarstwo oraz „Konfrontacje Mistrzów”. Dla wystawców konkurs na „Produkt SweetTarg 2012”, „Na Najciekawszy Okolicznościowy Wyrób Piekarski”  „Na Najbardziej Interesującą Ekspozycję”. Dla piekarzy przygotowano bezpłatne szkolenie pt. Wymagania minimalne w zakresie BHP maszyn i urządzeń eksploatowanych
w przemyśle piekarniczym, wyniki kontroli przeprowadzonych w tej branży w 2011 roku”, organizowane przez Okręgową Inspekcję Pracy  w Katowicach. Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP na swoim stoisku uruchomiło  punkt informacyjny w którym pracownicy Izby Rzemieślniczej oraz członkowie Stowarzyszenia pełnili dyżury, udzielając bieżących informacji targowych, związanych zarówno z ekspozycją targową,  jak i informacji dotyczących działalności rzemieślniczej i branży piekarskiej.
Targi odwiedziło ponad 1500 specjalistów.
Oto wyniki konkursów na najlepszy produkt targów SweetTARG 2012

Jury w składzie: przewodniczący jury - prof. nadzw. dr hab. Jan Klimek, członek jury - Lech Jędryka, członek jury – dr hab. inż. Lesław Juszczak przyznało następujące nagrody
i wyróżnienia:

1)w kategorii WYRÓB

- statuetkę otrzymała firma „Promas” za kompletne wyposażenie cukierni- kawiarni”

- statuetkę otrzymała Spółdzielnia Mleczarska „Sudowia” za Milla Cukiernicza

- wyróżnienie otrzymała firma Emix” za jogurt mrożony z proszku

- wyróżnienie otrzymała firma BAKER za Tort Artystyczny

2)w kategorii URZĄDZENIE

- statuetkę otrzymała firma  „Masz Gliwice” za Krajalnice Taśmową REX

- statuetkę otrzymała firma „BioStar” za Drożdżownik DR- EK-400

- statuetkę otrzymała firma „Jeremy” za linie krojąco – pakującą

3)w kategorii  KOMPONENT

- wyróżnienie otrzymała firma Pfahnl Polska za chleb orkiszowy z jabłkiem

- wyróżnienie otrzymała firma Kames za Dolce BIO

4)Statuetkę za ekspozycję targową ( stoisko ) otrzymała firma Bączkowicz Mankiewicz

5)Wyróżnienie otrzymał Pan Lech Jędryka za innowacyjność w promowaniu produktów piekarskich i promowanie zawodu piekarza
6)Wyróżnienie otrzymał Pan Wiesław Kierat za artyzm i profesjonalizm


POWIĄZANE

Drugi dzień Europejskiego Forum Rolniczego upłynął pod znakiem intensywnych dysk...

Pierwsza edycja konkursu Targów TSW rozstrzygnięta  W ramach 15. edycji Targów S...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę