Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Targi na słodko

25 lutego 2015
W 6. edycji Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich Sweettargi w Katowicach weźmie udział ponad stu wystawców z kraju i zagranicy. Stoiska i prezentacje wypełnią dwie hale wystawiennicze o łącznej powierzchni pond 5 tys. m2.

Dzięki obecności liderów z branż, odwiedzający będą mieli możliwość poznania  najnowszych trendów obowiązujących w tym sezonie. Zaprezentowane zostaną m.in. nowoczesne technologie
i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów
i różnorodnego pieczywa. Prezentacja targowa obejmie maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarniczego, lodziarskiego i cukierniczego, dodatki piekarskie i cukiernicze, produkty i półprodukty spożywcze, urządzenia do produkcji lodów, koncentraty smakowe, dodatki do lodów, dekoracje i wyroby cukiernicze, przetwory czekoladowe, galanterię cukierniczą, lody, artykuły przemysłu tłuszczowo-olejarskiego, urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne, maszyny pakujące do piekarnictwa, cukiernictwa, urządzenia do utrzymania czystości i higieny oraz wydawnictwa branżowe.

Najazd mistrzów sztuki w programie wydarzeń towarzyszących!
Bożena Sikoń-Wojtal, Janusz Profus, Paweł Mieszała, Thierry Ayel, Michał Doroszkiewicz, Jakub Przysucha, Marcin Paździor, Wiesław Kucia, Anna Daraż, Artur Porada i Krzysztof Barabosz pokażą swój kunszt podczas licznych wydarzeń towarzyszących tegorocznym targom. Wśród konkursów znajdą się  I Mistrzostwa Śląska w Serwowaniu Deseru na Talerzu, Produkt SweetTARGi 2015, Piekarnia Roku/Cukiernia Roku 2015, jedyne w Polsce i prestiżowe Mistrzostwa Polski BARISTA 2015, „Mazurek Wielkanocny” - konkurs dla uczniów. Ponadto „Na fali innowacji” popłyną w Strefie Mistrza Branży specjaliści w dekorowaniu tortów Wojciech Laśkiewicz, Martin Braun, wielkanocny słodki stół zademonstrują tu Jacek i Monika Gajdzińscy, bezcukrowe shake’i przygotuje Anna Maria, a rzemieślniczą produkcję pralinek i czekolady pokaże Jakub Przysucha. Wirtuozem pieczywa tej Strefie będzie Wiesław Kucia. Karmelowe koronki wykona Maciej Pietras.
Państwowa Inspekcja Pracy z Katowic przeprowadzi Szkolenie dla piekarzy i cukierników
pt. „Zdobądź dyplom PIP”, Szkoła Espresso Attibassi Espresso Italiano przeprowadzi kurs dla baristów
I stopnia. Kurs przeznaczony jest dla barmanów, wszystkich kawoszy, sympatyków kawy i kawiarnianych klimatów. Targową niedzielę zaszczycą wirtuozi sztuki podczas GALI MISTRZÓW, wystąpią Marcin Paździor „Kolorowy świat Makaroników”, „Czekoladowe inspiracje na Wielkanoc”, „Torty i dekoracje tworzone z pasją” (Modena, Icra), Bożena Sikoń-Wojtal „Szacunek dla Smaku” – komponowanie smaków na talerzu (tortownia.pl), Krzysztof Polok „Śląskie desery XXI wieku - połączenie tradycji z nowoczesnością" (Colorfood), Dawid Szulc „Lody gastronomiczne – prezentacja przystawek lodowych
w formie wytrawnych deserów i oryginalnych połączeń” (Comprital Polska), Thierry Ayel „Dacquoise
z musem marakui i mango”.
W gronie firm z zagranicy potwierdzonymi wystawcami są Semix z Czech oraz Prodotii Stella
z Włoch.

POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę