W Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie w dniach 23 – 25 lutego gościć będą przedstawiciele branży mięsnej biorący udział w II edycji Międzynarodowych Targów ,,Mięso i Wędliny 2007’’. Głównym celem targów jest intensywna promocja polskich firm - producentów i przetwórców mięsa oraz stworzenie dla nich płaszczyzny kontaktów biznesowych.
- Dla instytucjonalnych odbiorców targów - w tym między innymi sieci handlowych, hurtowni spożywczych, firm gastronomicznych, przygotowanych zostało 10 000 imiennych zaproszeń .Udział licznych przedstawicieli administracji państwowej i organizacji samorządu gospodarczego sprawia, że prezentacja na warszawskich targach ,,Mięso i Wędliny’’ może być doskonałą okazją do zaprezentowania swojej oferty wobec osób i instytucji decydujących o kształcie polskiego rynku mięsnego – mówi Mariusz Stelmach z Biura Targów ,,Mięso i Wędliny 2007’’.
Targom towarzyszyć będzie bogaty program imprez towarzyszących, w tym szkolenia i seminaria z zakresu marketingu i promocji mięsa oraz specjalistyczna konferencja naukowa. Targi będą również doskonała okazją do spotkania z autorami popularnych książek kucharskich i ekspertami z dziedziny przygotowywania i eleganckiego podawania dań i potraw.