Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Targi ekologicznej żywności z mistrzami gotowania w tle

3 października 2013
Gośćmi specjalnymi  tegorocznej edycji Targów Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej NATURA FOOD w Łodzi będą gwiazdy telewizyjnych programów kulinarnych Grzegorz Łapanowski oraz Carlos Gonzalez Tejera. Panowie zaprezentują swój kunszt kulinarny, który z pewnością zainteresuje prawdziwych koneserów dobrego jedzenia oraz żywności ekologicznej i stylu eko.

W niedzielę (13 października) trzeciego dnia Targów, kuchenny patriota i sympatyk orientalnych smaków Grzegorz Łapanowski poprowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci z cyklu „Szkoła na Widelcu”. Fundacja „Szkoła na widelcu" to  projekt, który ma na celu poprawę jakości odżywiania dzieci w szkołach i przedszkolach, oraz szerzenie świadomości w zakresie zdrowego odżywiania wśród dzieci, ich rodziców, nauczycieli i personelu kuchennego. W ramach projektu Fundacja tworzy i wdraża programy edukacyjno-kulinarne dla dzieci z różnych grup wiekowych, od przedszkolaków po maturzystów. Organizuje szkolenia z zakresu żywienia, skierowane do rodziców uczniów,  dyrekcji, nauczycieli, kucharek i intendentek szkolnych.


Drugim wyjątkowym gościem Targów będzie Carlos Gonzalez Tejera. Znany dziennikarz, pasjonat dobrego gotowania, smakosz i gawędziarz zaprezentuje swój kulinarny show pośród kilkuset innych wystawców i producentów. Mistrz na całym świecie promuje zdrową żywność i gotowanie nie tylko z sercem, ale także z głową. Carlos Gonzalez-Tejera znany z programów kulinarnych w TV i niezliczonej ilości pokazów przyrządzi kilka wyjątkowych potraw. Gości Targów czeka zatem wyjątkowa okazja spróbowania dań przygotowanych przez kucharza, który w ich przygotowanie wkłada swój największy atut – talent kulinarny.

Kolejną atrakcją Tarów będzie pokaz kulinarny Sebastiana Kornackiego oraz Dariusza Suchenka w ramach projektu „Kreowanie marki Łódzkie poprzez promocję tradycyjnych smaków regionu”. Mimo młodego wieku Panowie należą już do ścisłego grona mistrzów kulinarnych naszego kraju. Sebastian Kornacki swoje umiejętności zawodowe zdobywał w pięciogwiazdkowym hotelu pod okiem szefów kuchni z Japonii, Włoch, Szwajcarii i Malezji. Przez dwa lata pełnił funkcję szefa kuchni w jednej z warszawskich restauracji specjalizującej się w kuchni fusion. Z kolei kunszt Dariusza Suchenka jako szefa kuchni mogli docenić m.in. goście warszawskiego Hotelu Hyatt. Pokaz odbędzie się w sobotę (12 października, w godz. 13.30-15.00).




POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę