W dniach 7 – 8 czerwca w hali sportowej Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Zielonej Górze odbędą się Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia. Jest to impreza targowa skierowana do małych i lokalnych producentów jedzenia z Polski i Niemiec, którzy stosują tradycyjne i ekologiczne metody produkcji swoich wyrobów. Wystawią się firmy polskie oraz niemieckie z obszaru Brandenburgii.
Podstawowy cel targów to zapoznanie mieszkańców Zielonej Góry i regionu z trendami w tej branży oraz pobudzenie świadomości jak ważne jest zdrowe odżywianie w odniesieniu do cywilizacyjnych chorób XXI wieku.
Organizatorzy targów – spółka Targi Dobrego Jedzenia chcą , , aby podczas imprezy nastąpił interaktywny kontakt pomiędzy konsumentem i producentem, którzy zaprezentują nie tylko swoje wyroby, lecz również kulturę i tradycje kulinarne swojego regionu.
Jak udało się nam dowiedzieć podczas targów przewidziane są między innymi warsztaty, wykłady i pokazy w wykonaniu uznanych polskich autorytetów, m.in. Grzegorza Łapanowskiego .
PROGRAM TARGÓW
7 CZERWIEC 2014 - SOBOTA
HALA TARGOWA
godz. 10.30 Uroczyste Otwarcie I OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
Zielona Góra 2014
godz. 10.00 - 18.00 Zwiedzanie Targów , degustacje, sprzedaż wystawianych produktów
godz. 12.00 KULINARNE PREZNTACJE GRZEGORZA ŁAPANOWSKIEGO
godz. 10.00 - 18.00 STREFA DZIECI - atrakcje, zabawy, pokazy produkcji słodkości
8 CZERWIEC 2014 - NIEDZIELA
HALA TARGOWA
godz. 10.00- 18.00 Zwiedzanie Targów , degustacje, sprzedaż wystawianych produktów
SALKA KONFERENCYJNA ( piętro )
godz. zostanie podana wkrótce - GAWĘDA GIENA MIENTKIEWICZA O SERACH ZAGRODOWYCH
godz. 10.00 - 18.00 STREFA DZIECI - atrakcje, zabawy, pokazy produkcji słodkości
godz. 18.00 Zakończenie I OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
9051570
1