Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

System HACCP w Polsce - zasady systemu

10 września 2003

Centrum Prasowe
Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych S.A.

zaprasza na konferencje prasowa
Glownego Inspektoratu Sanitarnego
"System HACCP w Polsce- zasady systemu"

ktora odbedzie sie w piatek, 12 wrzesnia br. o godz. 13.00
w siedzibie Centrum Prasowego
Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych S.A.,
przy ul. Bagatela 12 w Warszawie.

W spotkaniu udzial wezma:

  1. Andrzej Trybusz - Glowny Inspektor Sanitarny
  2. Maria Suchowiak - Dyrektor Departamentu Higieny Zywnosci, Zywienia i Przedmiotow Uzytku
  3. dr Halina Turlejska - ekspert ds. HACCP z Instytutu Zywnosci i Zywienia w Warszawie

Tematyka konferencji:

  1. Co to jest system HACCP - (Hazard Analysis and Critical Control Point, czyli analiza zagrozen i krytyczny punkt kontrolny), ktory potrzebny bedzie polskim firmom branzy spozywczej po przystapieniu do Unii Europejskiej.
  2. Omowienie zakresu, w jakim system bedzie dotyczyl polskich przedsiebiorcow.
  3. Glowne zasady systemu HACCP.
  4. Podstawy prawne dotyczace systemu HACCP w Unii Europejskiej i w Polsce.
  5. Zasady funkcjonowania HACCP w malych firmach.
  6. Praktyczne aspekty wprowadzania systemu HACCAP na przykladzie malych firm.


D Y R E K T O R
Departamentu Informacji

Piotr Zbikowski

Prosimy o potwierdzenie uczestnictwa:
Centrum Prasowe PAIiIZ,
tel. 827-94-29, 625-06-04.


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę