Ponad 150 wystawców z różnych stron Polski przyjedzie do Warszawy na III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia i II Targi Agroturystyka.
Będą przekonywać zwiedzających o walorach specjałów przygotowywanych z naturalnych składników w oparciu o wieloletnie receptury, a także zachęcać do wypoczynku na łonie pięknej polskiej natury. Na stoiskach pojawią się apetyczne mięsa i wędliny, chrupiące pieczywo, pyszne konfitury i miody czy nawet regionalne piwa. Oprócz smakowitej żywności prezentowane tu będą unikatowe wyroby rzemieślnicze, eko kosmetyki i ręcznie robiona biżuteria. Lokalne grupy działania i obiekty agroturystyczne z kolei będą zwracać uwagę na przyrodnicze i kulturowe aspekty polskich regionów. Targi Regionalia i Agroturystyka organizowane są w dniach 4-6 kwietnia br. w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
- Targi Regionalia i Agroturystyka gromadzą wielu lokalnych twórców i firm, przez co wydarzenia te bardzo dobrze sprawdzają się jako praktyczny przewodnik kulinarno-turystyczny po Polsce, a nawet i świecie. To okazja, by w jednym miejscu zasięgnąć ciekawych informacji na temat charakterystycznych smaków dla poszczególnych regionów i atrakcji, jakie można tam znaleźć bezpośrednio od wystawców z tymi obszarami związanych. Na dodatek na miejscu czekać będzie też wiele degustacji i atrakcji nie tylko kulinarnych – informuje Bartosz Sosnowski, prezes MT Polska, organizator targów.