Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Rola Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO

3 grudnia 2015
Pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Główny Inspektorat  Jakości Handlowej artykułów Rolno – Spożywczych 13 listopada 2014 roku w gmachu resortu rolnictwa przy ulicy Wspólnej 30 w Warszawie organizuje konferencje poświęconą roli Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO w zapewnieniu bezpieczeństwa i jakości żywności oraz uczciwych praktyk międzynarodowych handlu żywnością.
Jak udało się nam dowiedzieć w trakcie obrad  zostanie przedstawiony zakres prac i znaczenie KKŻ FAO/WHO, a szczególności procedury opiniowania dokumentów kodeksowych i wypracowywania stanowisk krajowych wraz z praktycznymi aspektami współpracy polskich ekspertów z PK KKŻ FAO/WHO.
-   Mam nadzieję , że konferencja ta wzmocni istniejące kontakty z instytucjami współpracującymi oraz będzie okazją do nawiązania współpracy z nowymi ekspertami, co w konsekwencji przyczyni się do poprawy efektywności udziału w pracach kodeksowych oraz zwiększenia roli Polski na arenie międzynarodowej – mówi Stanisław Kowalczyk, Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych.
Konferencja skierowana jest do instytucji, które dotychczas współpracowały z Punktem Kontaktowym Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Polski oraz wszystkich osób zainteresowanych pracami Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO.


POWIĄZANE

Podczas jubileuszowej, 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa (TSW) w Kiel...

Już po raz siedemnasty Polska Izba Mleka zorganizowała Ranking Spółdzielni Mlecz...

W ramach pierwszego dnia targów BIOEXPO Warsaw organizowanych przez Ptak Warsaw ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę