Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Rola Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO

3 grudnia 2015
Pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Główny Inspektorat  Jakości Handlowej artykułów Rolno – Spożywczych 13 listopada 2014 roku w gmachu resortu rolnictwa przy ulicy Wspólnej 30 w Warszawie organizuje konferencje poświęconą roli Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO w zapewnieniu bezpieczeństwa i jakości żywności oraz uczciwych praktyk międzynarodowych handlu żywnością.
Jak udało się nam dowiedzieć w trakcie obrad  zostanie przedstawiony zakres prac i znaczenie KKŻ FAO/WHO, a szczególności procedury opiniowania dokumentów kodeksowych i wypracowywania stanowisk krajowych wraz z praktycznymi aspektami współpracy polskich ekspertów z PK KKŻ FAO/WHO.
-   Mam nadzieję , że konferencja ta wzmocni istniejące kontakty z instytucjami współpracującymi oraz będzie okazją do nawiązania współpracy z nowymi ekspertami, co w konsekwencji przyczyni się do poprawy efektywności udziału w pracach kodeksowych oraz zwiększenia roli Polski na arenie międzynarodowej – mówi Stanisław Kowalczyk, Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych.
Konferencja skierowana jest do instytucji, które dotychczas współpracowały z Punktem Kontaktowym Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Polski oraz wszystkich osób zainteresowanych pracami Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO.


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę