W Centrum MT Polska przy ulicy Marsa 56 c w Warszawie w dniach 19 – 21 kwietnia 2013 roku już po raz drugi odbędą się Targi Produktów Regionalnych „Regionalia” poświęcone zdrowej i ekologicznej żywności oraz wyrobom regionalnym z Polski i ze świata. Podczas imprezy targowej swoją ofertę prezentować będą firmy wytwarzające towary zgodnie z naturą i tradycją, a także producenci różnorodnych wyrobów regionalnych, rzemieślniczych czy twórcy mody inspirowanej folklorem.
Na osoby zwiedzające targi, wśród których znajdą się m.in. przedstawiciele sieci handlowych, supermarketów, sklepów ze zdrową żywnością, restauracji, hurtowni czy szkół, czekać będzie pełen przegląd smakołyków z różnych terenów Polski i świata. Przygotowany zostanie też ciekawy program wydarzeń merytorycznych, a także liczne degustacje, pokazy i konkursy.
Oferta Targów „Regionalia” obejmuje produkty tradycyjne, regionalne i naturalne, żywność ekologiczną i organiczną, miody oraz wyroby mleczarskie, a także wina i browary regionalne. Ponadto podczas imprezy nie zabraknie różnorodnych wyrobów rzemieślniczych, z drewna, ręcznie robionej biżuterii, mody inspirowanej folklorem czy nawet kosmetyków naturalnych. Do udziału w wydarzeniu zapraszane są również eko organizacje, stowarzyszenia i fundacje. Ponadto w sąsiadującej hali na Targach Lato prezentowana będzie najnowsza oferta aktualnych wycieczek i podróży do różnych regionów Polski i świata. Z kolei Targi Agroturystyka będą przedstawiać propozycje wypoczynku blisko natury.