Towarzystwo Promocji Ryb ,,Pan Karp ‘’ w ramach projektu „Certyfikacja karpia – dlaczego warto” w dniach 1 – 3 października 2013 roku organizuje V Kursokonferencję pt.: „Praktyka przetwarzania karpi jako element ich certyfikacji”.
Szkolenie odbędzie się w Hotelu Pałac Czarny Las, w miejscowości Czarny Las 8, 42-289 Woźniki (w pobliżu Częstochowy). Natomiast część warsztatowa spotkania odbędzie się na terenie zakładu SoNa Sp. z o.o., ul. Myszkowska 25, 42-350 Koziegłowy.
Organizator zapewnia starannie dobraną kadrę ekspertów z administracji
i praktyki. Przewidywany jest także udział przedstawicieli Głównego Inspektoratu Weterynarii, Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Departamentu Rybołówstwa MRiRW oraz ARiMR.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Organizator zapewnia zakwaterowanie, wyżywienie, serwisy kawowe, wykładowców oraz materiały szkoleniowe, natomiast dojazd na miejsce szkolenia leży po stronie uczestnika.
Tematyka V Kursokonferencji w ramach projektu pn. „Certyfikacja karpia - dlaczego warto”
prawo weterynaryjne i sanitarne w przetwórstwie;
jakość surowca karpi do przetwórstwa (hodowla, przechowywanie, transport);