Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Praktyka przetwarzania karpia

23 września 2013
Towarzystwo Promocji Ryb  ,,Pan Karp ‘’ w ramach projektu „Certyfikacja karpia – dlaczego warto” w dniach 1 – 3 października 2013 roku organizuje V Kursokonferencję pt.: „Praktyka przetwarzania karpi jako element ich certyfikacji”.

 Szkolenie odbędzie się w Hotelu Pałac Czarny Las, w miejscowości Czarny Las 8, 42-289 Woźniki (w pobliżu Częstochowy). Natomiast część warsztatowa spotkania odbędzie się na terenie zakładu SoNa Sp. z o.o., ul. Myszkowska 25, 42-350 Koziegłowy.

Organizator zapewnia starannie dobraną kadrę ekspertów z administracji  
i praktyki. Przewidywany jest także udział przedstawicieli Głównego Inspektoratu Weterynarii, Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Departamentu Rybołówstwa MRiRW oraz ARiMR.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Organizator zapewnia zakwaterowanie, wyżywienie, serwisy kawowe, wykładowców oraz materiały szkoleniowe, natomiast dojazd na miejsce szkolenia leży po stronie uczestnika.

Tematyka V Kursokonferencji w ramach projektu pn. „Certyfikacja karpia - dlaczego warto”
  •  prawo weterynaryjne i sanitarne w przetwórstwie;
  • jakość surowca karpi do przetwórstwa (hodowla, przechowywanie, transport);
  • technologia - ubój, obróbka, wydajność, przechowywanie, logistyka;
  • maszyny i urządzenia;
  • budowa rynku lokalnego/regionalnego/krajowego, rynek ryb przetworzonych;
  • BHP pracy w przetwórni;
  • specyfika rachunkowości, podatków i sprawozdawczości w działalności przetwórni;
  • praktyczne doświadczenia hodowcy-przetwórcy.





POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę