OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Praktyka przetwarzania karpia

23 września 2013
Towarzystwo Promocji Ryb  ,,Pan Karp ‘’ w ramach projektu „Certyfikacja karpia – dlaczego warto” w dniach 1 – 3 października 2013 roku organizuje V Kursokonferencję pt.: „Praktyka przetwarzania karpi jako element ich certyfikacji”.

 Szkolenie odbędzie się w Hotelu Pałac Czarny Las, w miejscowości Czarny Las 8, 42-289 Woźniki (w pobliżu Częstochowy). Natomiast część warsztatowa spotkania odbędzie się na terenie zakładu SoNa Sp. z o.o., ul. Myszkowska 25, 42-350 Koziegłowy.

Organizator zapewnia starannie dobraną kadrę ekspertów z administracji  
i praktyki. Przewidywany jest także udział przedstawicieli Głównego Inspektoratu Weterynarii, Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Departamentu Rybołówstwa MRiRW oraz ARiMR.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Organizator zapewnia zakwaterowanie, wyżywienie, serwisy kawowe, wykładowców oraz materiały szkoleniowe, natomiast dojazd na miejsce szkolenia leży po stronie uczestnika.

Tematyka V Kursokonferencji w ramach projektu pn. „Certyfikacja karpia - dlaczego warto”
  •  prawo weterynaryjne i sanitarne w przetwórstwie;
  • jakość surowca karpi do przetwórstwa (hodowla, przechowywanie, transport);
  • technologia - ubój, obróbka, wydajność, przechowywanie, logistyka;
  • maszyny i urządzenia;
  • budowa rynku lokalnego/regionalnego/krajowego, rynek ryb przetworzonych;
  • BHP pracy w przetwórni;
  • specyfika rachunkowości, podatków i sprawozdawczości w działalności przetwórni;
  • praktyczne doświadczenia hodowcy-przetwórcy.





POWIĄZANE

Drugi dzień Europejskiego Forum Rolniczego upłynął pod znakiem intensywnych dysk...

Pierwsza edycja konkursu Targów TSW rozstrzygnięta  W ramach 15. edycji Targów S...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę