Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Polskie mięso – progi i bariery

3 grudnia 2015
Redakcja miesięcznika „Rynek Spożywczy” oraz  Związek „Polskie Mięso“18 czerwca w hotelu Radisson W Warszawie organizują uroczyste podsumowanie Rankingu Branży Mięsnej oraz konferencję ,,Polskie mięso – europejski rynek. Wyzwania , możliwości, bariery’’.
Do udziału w konferencji zostali zaproszeni:Artur Ławniczak – Sekretarz Stanu, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi  oraz
Jan Krzysztof Ardanowski – Doradca Prezydenta RP, Kancelaria RP; Andrzej Arendarski – Prezes, Krajowa Izba Gospodarcza; Maciej Duda – Prezes Zarządu, PKM Duda  SA; Marian Duda – Prezes Zarządu, Duda Bis; Henryk Cieśliński – Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny, ZM Polmeat; Andrzej Faliński – Dyrektor Generalny, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji; Andrzej Gantner – Dyrektor Generalny, Polska Federacja Producentów Żywności; Andrzej Turski – Wiceprezes Zarządu, Prime Food Sp. z o.o.; Jan Ludwiczak – Prezes, Agro Handel; Anna Olewnik-Mikołajewska – Prezes Zarządu, ZM Olewnik; Marek Sadkowski – Przewodniczący Rady, Izba Gospodarcza „Polskie Mięso“; Ryszard Smolarek – Prezes, Zakłady Mięsne Łmeat; Jerzy Zięba – Przewodniczący, Rada Gospodarki Żywnościowej Józef Bałdyga – Prezes Zarządu, ZPM JBB; Jerzy Biel – Prezes Zarządu, Beef-San SA; Wojciech Biernacki – właściciel, ZM Biernacki; Witold Choiński – Prezes Zarządu, Izba Gospodarcza „Polskie Mięso“; Leszek Czemiel – Prezes, PMB Białystok; Mirosław Gzella – Prezes Zarządu, ZM Gzella; Krzysztof Jażdżewski – Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii, Główny Instytut Weterynaryjny, Tadeusz Kmieciński – Kierwonik Sekcji Informacji w Departamencie Wsparcia Inwestycyjnego, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa; Ewa Lech – Główny Weterynarz Kraju, Główny Inspektorat Weterynryjny; Janusz Madej ­– Prezes, ZM “Madej&Wróbel“; Dariusz Machura – Prezes Zarządu, ZM Jandar; Bogusław Miszczuk – Prezes Zarządu, Sokołów SA; Wojciech Mróz – Prezes Zarządu, Mróz SA; Joachim Nowak – Prezes, ZM Pamso; Marek Piątkowski – Prezes Zarządu, Mispol SA; Jerzy Wierzbicki – Prezes Zarządu, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Udział w konferencji jest bezpłatny.

Program konferencji  
 8:30 Rejestracja gości
 9.00-11.00 „Szanse i zagrożenia"
- Wyzwania stojące przed branżą mięsną – jej konsolidacja, inne istotne zmiany.
- Zagrożenia i szanse. Co jest słabością, a co silną stroną krajowych firm?
- Eksport mięsa, nowe rynki zbytu, konkurencyjność polskich firm, promocja w kraju i za granicą.
Co da branży osiągnięty w końcu kwietnia kompromis w sprawie funduszy na promocję?
- Jaka jest, a jaka powinna być polityka UE dotycząca eksportu na rynki krajów trzecich? Czy służy ona polskim firmom?
 11.00-11.30 Przerwa kawowa
 11.30-13.30 „Budowanie konkurencyjności"
- Czy firmy mają strategie wypracowania konkurencyjności – sposoby jej zwiększania.
- Dystrybucja – jej modele i strategie firm.
- Inwestycje, potrzeby inwestycyjne (nowe linie technologiczne, IT), źródła finansowania.
- Jakość polskiego mięsa, nowości produktowe i technologiczne.


 13.30-14.00 Przerwa
 14.00-14.30 Uroczyste wręczenie wyróżnień - Ranking Branży Mięsnej 2008
 14.30 Lunch





POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę