Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Otwarcie sezonu agroturystycznego

3 grudnia 2015
Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Gdańsku i Gdańskie Stowarzyszenie Agroturyzmu organizują 28 maja o godzinie 10 konferencję agroturystyczną  pod tytułem ,,Innowacje w turystyce wiejskiej – szansa czy konieczność ?’’. Seminarium, które odbędzie się w Sulminie na terenie gospodarstwa agroturystycznego Gertrudy i Jerzego Walter połączone będzie z otwarciem sezonu agroturystycznego.

PROGRAM

11.00 – 11.15   otwarcie konferencji – Stanisława Aldona Łoś
                            dyrektor Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku
11.15 – 11.30   „Działania Departamentu Turystyki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego
                            na rzecz rozwoju turystyki na rok 2008"
                            M. Chełkowska
                            Dyrektor Departamentu Turystyki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego
11.30 – 11.45   „Marka w agroturystyce – czy to możliwe?"
                            K. Drąg
                            Wice Prezes PFTW "GG"
11.45 – 12.00   „Wykorzystanie walorów przyrodniczych w agroturystyce w rejonie rezerwatu Bielawa"
                            doc. T. Borkowski
                            Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku
12.00 – 12.15   „Diagnoza popytu agroturystycznego w województwie pomorskim według wybranych cech"
                            prof. dr hab. J. Sikora
                            Akademia Ekonomiczna w Poznaniu
                            mgr K. Mysiak
                            Akademia Morska w Gdyni
12.15 – 12.45   PRZERWA NA KAWĘ
12.45 – 13.00   „Tradycje kulinarne jako produkt agroturystyczny Pomorza"
                            dr M. Boruszczak
                            Katedra Turystyki i Rekreacji, Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku
13.00 – 13.15   „Dziedzictwo kulinarne Polski i jego rola w rozwoju agroturystyki"
                            mgr D. Orłowski, mgr inż. M. na Woźniczko
                            Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
13.15 - 13.30    „Żywność ekologiczna i jej znaczenie w ofercie agroturystycznej"
                            mgr inż. M. Woźniczko, mgr Dominik Orłowski
                            Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
13.30 – 13.45   „Umowa zlecenie w praktyce działalności agroturystycznej"
                            mgr M. Paśko
                            Wydział Turystyki i Rekreacji, Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku
13.45 – 14.00   Dyskusja
od 14.00            PIKNIK AGROTURYSTYCZNY i otwarcie  sezonu  agroturystycznego
                            przez B. Chechłowską Prezesa Gdańskiego Stowarzyszenia Agroturyzmu.
                            W programie:
                            - porady wizażystki i pokaz makijaż
                            - grillowanie przy dźwiękach muzyki ludowej


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę