Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

,,O jeściu na Kociewiu''

7 września 2012
„O jeściu na Kociewiu”’’ to nazwa sympozjum kulinarnego organizowanego przez Stowarzyszenie Kociewskie  Forum Kobiet 6 października w Domu Kultury w Subkowach. Jak informują organizatorzy  sympozjum jest połączeniem wykładów, warsztatów i konkursów poświęconych lokalnym tradycjom kulinarnym. W tym roku na stołach królować będą miody. Ich znaczenie i wykorzystanie w kuchni kociewskiej będzie motywem przewodnim całej imprezy.
Tradycją Sympozjum jest konkurs kulinarny na najsmaczniejszą potrawę kociewską, tym razem będą to mięsa w miodzie. Najlepsza potrawa mięsna przyrządzona z wykorzystaniem miodu otrzyma tytuł „Hit Sympozjum Kulinarnego”.
 Dodatkową atrakcją będzie występ grupy teatralnej z Domu Kultury w Pszczółkach, która przedstawi legendę o miodzie. Nie zabraknie też tradycyjnych kociewskich śpiewów i tańców, a przede wszystkim degustacji najróżniejszych specjałów przygotowywanych zgodnie z tradycją kuchni kociewskiej. Na zakończenie imprezy organizatorzy przygotowali muzyczną niespodziankę dla wszystkich uczestników.



POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę