OPOLAGRA_2025

,,O jeściu na Kociewiu''

7 września 2012
„O jeściu na Kociewiu”’’ to nazwa sympozjum kulinarnego organizowanego przez Stowarzyszenie Kociewskie  Forum Kobiet 6 października w Domu Kultury w Subkowach. Jak informują organizatorzy  sympozjum jest połączeniem wykładów, warsztatów i konkursów poświęconych lokalnym tradycjom kulinarnym. W tym roku na stołach królować będą miody. Ich znaczenie i wykorzystanie w kuchni kociewskiej będzie motywem przewodnim całej imprezy.
Tradycją Sympozjum jest konkurs kulinarny na najsmaczniejszą potrawę kociewską, tym razem będą to mięsa w miodzie. Najlepsza potrawa mięsna przyrządzona z wykorzystaniem miodu otrzyma tytuł „Hit Sympozjum Kulinarnego”.
 Dodatkową atrakcją będzie występ grupy teatralnej z Domu Kultury w Pszczółkach, która przedstawi legendę o miodzie. Nie zabraknie też tradycyjnych kociewskich śpiewów i tańców, a przede wszystkim degustacji najróżniejszych specjałów przygotowywanych zgodnie z tradycją kuchni kociewskiej. Na zakończenie imprezy organizatorzy przygotowali muzyczną niespodziankę dla wszystkich uczestników.



POWIĄZANE

Po prawie 100 dniach podróżowania po kraju i bezpośrednich spotkań z setkami rol...

Drugi dzień Europejskiego Forum Rolniczego upłynął pod znakiem intensywnych dysk...

Pierwsza edycja konkursu Targów TSW rozstrzygnięta  W ramach 15. edycji Targów S...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę