Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Nie tylko o hodowlanych innowacjach

9 listopada 2007
W Centrum Konferencyjnym Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w dniach 24 – 25 listopada odbywać się będzie II Międzynarodowy Kongres ,,Innowacje /Nowe Technologie w hodowli – produkcji oraz profilaktyce chorób bydła mlecznego i mięsnego’’ Jego organizatorem jest Krajowe Stowarzyszenie Promocji Obszarów Wiejskich wspomagane przez  Uniwersytet Warmińsko – Mazurski w Olsztynie , Polską Federację Hodowców Bydła i Producentów Mleka  i Polskie Towarzystwo Nauk Weterynaryjnych.

W programie kongresu przewidziane są liczne seminaria poświęcone przede wszystkim hodowli bydła , żywieniu bydła. Zaplanowano też wykłady na temat  budynków dla bydła oraz urządzeń do żywienia i pozyskiwania mleka, maszyn  oraz technologii zbioru, konserwacji i skarmiania pasz, profilaktyce chorób bydła oraz sposobom obniżania kosztów produkcji mleka oraz wołowiny
- W bieżącym roku postanowiliśmy położyć większy nacisk na problematykę innowacji i nowych technologii w hodowli bydła, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów obniżania kosztów produkcji mleka i wołowiny.
W tym celu organizujemy spotkanie największych hodowców i producentów bydła z całej Polski, zainteresowanych dalszym rozwijaniem swoich gospodarstw, poprzez wprowadzanie nowatorskich rozwiązań.
Przybyli na Kongres rolnicy i lekarze weterynarii będą mogli wysłuchać 60 wykładów wprowadzających i promocyjnych, które wygłoszą wybitni pracownicy nauki oraz specjaliści z uczestniczących firm.
W trakcie dwóch dni trwania Kongresu zwiedzający będą mogli zapoznać się z ofertą nowości prezentowanych na zunifikowanych stoiskach poszczególnych wystawców. Każda z firm biorących udział w imprezie ma możliwość uzyskania Złotego Medalu Kongresu wraz z dyplomem, w celu promocji wprowadzanych przez siebie nowych rozwiązań – mówi Stanisław Brodziak, prezes  Krajowego Stowarzyszenia Promocji Obszarów Wiejskich.




POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę