Znane są już wyniki VI edycji Konkursu na Najlepszy Regionalny Produkt Żywnościowy „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”. Organizatorem konkursu , którego rozstrzygniecie nastąpilo w trakcie targów Polagra Farm 2006 jest Polska Izba Produktu Regionalnego i lokalnego
„Perły”- szklane statuetki z imitacją perły w środku w tym roku otrzymały następujące produkty:
1.Ogórki konserwowe ścinawskie – Teofil Szelwika, ZPHiPOW Ścinawa
2.Półgęski – Krystyna Kamińska, Stowarzyszenie GminnejRady Kobiet w Nakle n. Notecią
3.Szynka rolowana ze świni złotnickiej- Stefan Słociński
4.Śliwka Damacha – Barbara Kapusta
5.Młodzowy Kuch z kruszonką – Bernadeta Kruszyńska
6.Staropolski chleb sanacyjny na liściu kapusty – Anna Surmacz, PPHU „ANMAR”
7.”Mioduszki” grzyby w zalewie miodowej – Bernadeta Kruszyńska
8.Krupiak – pieróg biłgorajski- Starostwo powiatowe w Biłgoraju
9.Chleb wiejski na zakwasie z pieca ceglanego – Grzegorz Pabjańczyk, PPHU „Naturex”
10.Mąka pszenna podlaska – Krzysztof Kluczyński, „Eko-Mega”Podlaski Młyn Wodny
11.Kiełbasa jałowcowa swojska – Małgorzata Dąbrowska
12.Polędwica w ziołach - Stanisław Mądry
13.Szynka puławska – Marian Burek PPHU „Marysin”
14.Borowik wielkopolski – Łukasz Swędrowski, Przetwórstwo Rolno-Spożywcze „Jagoda”
15.Wino ze śliwek – Barbara Modrzejewska
16.Kumpia wieprzowa – Andrzej Modzelewski
17.Bulwiok – zespół „Futomanie”
18.Porter Czarny Boss – BOSS Browar Witnica S.A.
19.WOP
Zorganizowanemu przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego konkursowi patronowali Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz marszałkowie województw.