Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Międzynarodowe Targi Żywności IFE Poland otwarte

18 maja 2006

Międzynarodowe Targi Żywności, Napojów oraz Usług Gastronomicznych i Hotelarskich IFE POLAND, tradycyjnie już, odbywają się w Warszawie pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Biorą w nich udział przedstawiciele ponad 30 krajów.

Tegoroczna edycja Targów jest już czwartą z kolei. Biorą w niej udział wystawcy z ponad 30 krajów. Prezentują oni wyroby z takich grup jak: mięso i przetwory mięsne, mleko i przetwory mleczarskie, mrożonki, lody, napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przetwory ze zbóż oraz makarony, świeże i przetworzone warzywa i owoce, przetwory z grzybów, produkty tzw. „zdrowej żywności”, wyroby delikatesowe, piekarskie i cukiernicze, kawa i herbata, owoce morza, żywność orientalna i regionalna.

W ceremonii otwarcia targów uczestniczył Andrzej Lepper, wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi. - My, jako Polacy, dumni jesteśmy z naszej żywności, której walory jakościowe i smakowe znane są na całym świecie - mówił wicepremier. - Mamy czyste środowisko i zdrowe gleby. Polskie zakłady branży rolno-spożywczej spełniają wysokie standardy unijne oraz produkują według tradycyjnych receptur. To nasze atuty.

Impreza adresowana do wszystkich instytucji, firm i osób związanych z tematyką targów. Prezentowana jest tu pełna oferta rynkowa wraz z pojawiającymi się najnowocześniejszymi produktami i standardami.


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę