Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Międzynarodowe Targi Gdańskie zapraszają

20 maja 2003

W dniach 21-23.05.2003 r. w Gdańsku odbędą się Targi Przetwórstwa i Produktów Żywnościowych POLFOOD'03, Targi Drobiarstwa FERMA DROBIU'03, Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA'03. Poniżej zamieszczamy szczegółowy program targów.

Program 
Targi Przetwórstwa i Produktów Żywnościowych POLFOOD'03
Targi Drobiarstwa FERMA DROBIU'03
Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA'03
WYSTAWA DROBIU OZDOBNEGO 
Patron Honorowy : Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Patron medialny : AKTUALNOŚCI Wydawnictwo Targowe

Gdańsk, 21-23.05.2003 r.

środa, 21 maja 2003 r.
10.00 
otwarcie Targów dla klientów
11.00 
Uroczyste otwarcie targów
12.15 - 13.00
Konferencja prasowa (B.7, sala nr 1) 
12.00 - 17.30
Forum Kulinarne - pokazy kuchni kaszubskiej. Organizator: Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Północny (Hala 5)
13.30 - 16.00 
Warsztaty: "Możliwości ubiegania się o pomoc z Programu SAPARD dla przedsiębiorców z branży rolno- spożywczej". Organizator: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Pomorski Oddział Regionalny. (Hala B7, sala nr 2). 
18.00 
Zakończenie pierwszego dnia targów.

czwartek, 22 maja 2003 r.
10.00 
Otwarcie targów dla klientów
10.00 - 16.00 
Walne Zgromadzenie Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP. (Hala B.7)
11.00 - 13.00 
Seminarium: Higiena w produkcji żywności. Organizator: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Gdańsk (Hala 5)
- Mycie i dezynfekcja w przemyśle żywnościowym - dr hab. W.Dzwolak, UW-M, Olsztyn
- Informacja nt. nowej generacji urządzeń do mycia i dezynfekcji - przedstawiciel firmy Johnson-Diversey
- Metody monitoringu i kontroli zabiegów sanitarnych w przemyśle żywnościowym - dr Dorota Kręgiel, Politechnika Łódzka
- Informacja nt. wyposażenia nowej generacji do kontroli, mycia i dezynfekcji.
11.00 - 17.30
Kaszubski stół biesiadny - prezentacja przygotowana przez Zespół Szkół Ponadgimn. z Władysławowa. Organizator: Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski (Hala 5)
13.30 - 15.00 
Spotkanie z producentami rolnymi - Zespołowe działanie rolników jako szansa na poprawę dochodów w gospodarstwie rolnym. 
- Aktualny stan prawny organizowania grup producentów po akcesji do Unii Europejskiej.
- Aktualny stan i perspektywy rozwoju zorganizowanych grup rolników w woj. Pomorskim. 
Organizator: WODR w Gdańsku, dr Ryszard Zarudzki. (Hala 5)
15.00 
Wręczenie nagród laureatom Konkursu Mercurius Gedanensis targów POLFOOD-MLECZNA REWIA-FERMA DROBIU (Hala 5)
18.00
Zakończenie drugiego dnia targów

piątek, 23 maja 2003 r.
10.00 
Otwarcie targów dla publiczności
11.00 - 13.00
Seminarium: świadomość konsumenta a jakość żywności. Organizator: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, prof.dr hab. Stefan Ziajka, Patryk Sudoł, Daniel Tyburski - studenci UWM (Hala 5)
11.00 - 15.00 
Pokazy kulinarne - produkty firmy ITALIAN FOOD. Organizator: Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski (Hala 5)
14.00 
Rozstrzygnięcie Konkursu Publiczności (Hala 5)
17.00
Zakończenie targów.

II POMORSKA WYSTAWA DROBIU OZDOBNEGO
21-23 maja 2003 r. (Hala 4).


Organizator:
Międzynarodowe Targi Gdańskie S.A.
80-382 Gdańsk, ul. Beniowskiego 5
tel. 58/5549344, fax 5549206, e-mail: polfood@mtgsa.com.pl (targi Polfood, Ferma Drobiu)
tel. 58/5549363, fax5549148, e-mail: n.trzebiatowska@mtgsa.com.pl (targi Mleczna Rewia)

Miejsce Targów: 
Centrum Targowe MTG S.A.,
wejście od ul. Śląskiej i Droszyńskiego (5 min. od Dworca Gdańsk Oliwa),
21-22.05./ 10-18.00, 23.05./ 10-17.00 

WSTĘP WOLNY


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę