W dniach 21-23.05.2003 r. w Gdańsku odbędą się Targi Przetwórstwa i Produktów Żywnościowych POLFOOD'03, Targi Drobiarstwa FERMA DROBIU'03, Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA'03. Poniżej zamieszczamy szczegółowy program targów.
Program
Targi Przetwórstwa i Produktów Żywnościowych
POLFOOD'03
Targi Drobiarstwa FERMA DROBIU'03
Targi Mleczarstwa MLECZNA
REWIA'03
WYSTAWA DROBIU OZDOBNEGO
Patron Honorowy : Minister
Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Patron medialny : AKTUALNOŚCI Wydawnictwo
Targowe
Gdańsk, 21-23.05.2003 r.
środa, 21 maja 2003 r.
10.00
otwarcie Targów dla
klientów
11.00
Uroczyste otwarcie targów
12.15 -
13.00
Konferencja prasowa (B.7, sala nr 1)
12.00 - 17.30
Forum
Kulinarne - pokazy kuchni kaszubskiej. Organizator: Stowarzyszenie Polskich
Kucharzy i Cukierników Region Północny (Hala 5)
13.30 -
16.00
Warsztaty: "Możliwości ubiegania się o pomoc z Programu SAPARD
dla przedsiębiorców z branży rolno- spożywczej". Organizator: Agencja
Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Pomorski Oddział Regionalny. (Hala
B7, sala nr 2).
18.00
Zakończenie pierwszego dnia
targów.
czwartek, 22 maja 2003 r.
10.00
Otwarcie
targów dla klientów
10.00 - 16.00
Walne Zgromadzenie Stowarzyszenia
Rzeźników i Wędliniarzy RP. (Hala B.7)
11.00 - 13.00
Seminarium:
Higiena w produkcji żywności. Organizator: Polskie Towarzystwo Technologów
Żywności Oddział Gdańsk (Hala 5)
- Mycie i dezynfekcja w przemyśle
żywnościowym - dr hab. W.Dzwolak, UW-M, Olsztyn
- Informacja nt. nowej
generacji urządzeń do mycia i dezynfekcji - przedstawiciel firmy
Johnson-Diversey
- Metody monitoringu i kontroli zabiegów sanitarnych w
przemyśle żywnościowym - dr Dorota Kręgiel, Politechnika Łódzka
- Informacja
nt. wyposażenia nowej generacji do kontroli, mycia i dezynfekcji.
11.00 -
17.30
Kaszubski stół biesiadny - prezentacja przygotowana przez Zespół Szkół
Ponadgimn. z Władysławowa. Organizator: Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i
Cukierników Region Pomorski (Hala 5)
13.30 - 15.00
Spotkanie z
producentami rolnymi - Zespołowe działanie rolników jako szansa na poprawę
dochodów w gospodarstwie rolnym.
- Aktualny stan prawny organizowania
grup producentów po akcesji do Unii Europejskiej.
- Aktualny stan i
perspektywy rozwoju zorganizowanych grup rolników w woj.
Pomorskim.
Organizator: WODR w Gdańsku, dr Ryszard Zarudzki. (Hala
5)
15.00
Wręczenie nagród laureatom Konkursu Mercurius Gedanensis
targów POLFOOD-MLECZNA REWIA-FERMA DROBIU (Hala 5)
18.00
Zakończenie
drugiego dnia targów
piątek, 23 maja 2003
r.
10.00
Otwarcie targów dla publiczności
11.00 -
13.00
Seminarium: świadomość konsumenta a jakość żywności. Organizator:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, prof.dr hab. Stefan Ziajka, Patryk Sudoł, Daniel
Tyburski - studenci UWM (Hala 5)
11.00 - 15.00
Pokazy kulinarne -
produkty firmy ITALIAN FOOD. Organizator: Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i
Cukierników Region Pomorski (Hala 5)
14.00
Rozstrzygnięcie Konkursu
Publiczności (Hala 5)
17.00
Zakończenie targów.
II POMORSKA WYSTAWA
DROBIU OZDOBNEGO
21-23 maja 2003 r. (Hala
4).
Organizator:
Międzynarodowe Targi Gdańskie
S.A.
80-382 Gdańsk, ul. Beniowskiego 5
tel. 58/5549344, fax 5549206,
e-mail: polfood@mtgsa.com.pl (targi Polfood, Ferma Drobiu)
tel. 58/5549363,
fax5549148, e-mail: n.trzebiatowska@mtgsa.com.pl (targi Mleczna
Rewia)
Miejsce Targów:
Centrum Targowe MTG S.A.,
wejście od
ul. Śląskiej i Droszyńskiego (5 min. od Dworca Gdańsk Oliwa),
21-22.05./
10-18.00, 23.05./ 10-17.00
WSTĘP WOLNY