Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Marka produktów regionalnych i lokalnych

30 września 2013
Fundacja AgriNatura wspólnie z Fundacją Regionalis w dniach 26 – 27 września zorganizowała w Kielcach ogólnopolską konferencję ,,Produkt tradycyjny i lokalny: promocja, marka, dystrybucja – przykłady dobrych praktyk”. W obradach, które poświęcone były promocji produktów regionalnych i lokalnych uczestniczyli przedstawiciele samorządów na czele Marszałkiem Województwa Świętokrzyskiego Adamem Jarubasem  , organizacji pozarządowych oraz rolnicy. 

       
       
   


W trakcie konferencji miała miejsce premiera  filmu edukacyjno – szkoleniowego  ,,Produkt tradycyjny i lokalny - przykłady dobrych praktyk. Ponadto   Izabella Byszewska, prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego przedstawiła lokalne przetwórstwo w Polsce i innych krajach Unii Europejskiej, Zofia Winawer, członek zarządu PIPR i L mówiła o krótkim łańcuchu dostaw z pola do stołu   , a Tomasz Kosiński, prezes Fundacji Regionalis  o budowaniu marki i dystrybucji produktów lokalnych i regionalnych. Natomiast Elzbieta Lenarczyk – Priwieziencew, wiceprezes Fundacji AgriNatura o wykorzystaniu lokalnych zasobów w przetwórstwie lokalnym. Konferencję krajowa zorganizowana została  w ramach projektu „Produkt tradycyjny i lokalny: promocja, marka, dystrybucja – przykłady dobrych praktyk”.  Konferencja połączona była z mini kiermaszem produktów regionalnych i lokalnych ziemi świętokrzyskiej.
- Fundacja Rolniczej  Różnorodności Biologicznej AgriNatura realizując projekt ,,Produkt tradycyjny i lokalny: promocja, marka, dystrybucja – przykłady dobrych ‘’ włącza się aktywnie w działania wspomagające producentów żywności wysokiej jakości w Polsce w zakresie promocji , budowania większej świadomości konsumentów  oraz wspierania producentów w ich działaniach na rzecz zwiększenia dostępności ich produktów – mówi Tomasz Włoszczowski, dyrektor Fundacji AgriNatura.





POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę