W dniach 21-23 czerwca na terenie warszawskiej Królikarni odbędzie się II edycja GOOD FOOD FEST. Jest to rodzinny festiwal kulinarny skierowany do laików, smakoszy oraz profesjonalistów. Na miejscu można będzie spotkać ponad 50 kulinarnych osobowości i autorytetów, takich jak Kurt Scheller, Hanna Szymanderska, Magda Gessler czy Paweł Loroch. W programie przewidziane są liczne warsztaty i pokazy kulinarne, laboratoria i targowiska smaku. Przestrzeń Królikarni podzielono na strefę dzieciaka, blogera, strefę PRO, interakcji oraz wytrawną strefę magazynu WINO.
Specjalnym wydarzeniem będzie udział w strefie PRO Dariusza Zahorańskiego – Mistrza Kuchni QAFP, który szefuje w restauracji hotelu Radisson. Mistrz przygotuje specjalny pokaz przy użyciu wieprzowiny z certyfikatem jakości QAFP. Jest to produkt ponadprzeciętny, o wysokich walorach odżywczych i smakowych.
„Gotowanie przy użyciu produktów ze znakiem QAFP to droga do osiągnięcia doskonałości w kuchni. System obejmuje nie tylko mięso wieprzowe, ale również drobiowe i wędliny. Każdy z tych wyrobów jest wyśmienity, a przygotowywane z niego potrawy podbiją podniebienie niejednego gościa naszych biesiad!” – przekonuje Mistrz QAFP Dariusz Zahorański.
Goście GOOD FOOD FEST będą mogli odbyć kulinarną podróż po całym świecie, zaczynając od polskiej wołowiny najwyższej jakości, przez francuskie śniadania na trawie aż po izraelski fast food.
Patronat honorowy nad festiwalem objęli: Slow Food Polska, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałek Województwa Mazowieckiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Muzeum Narodowe, Polska Akademia Smaku, Fundacja Klub Szefów Kuchni.