W Wieleniu 21 lipca Nadnotecka Grupa rybacka organizuje drugą edycja „Regionalnych RozmaitOŚCI”. Projekt ten otrzymał dofinansowanie z PO RYBY w ramach naboru wniosków przeprowadzonego przez Nadnotecką Grupę Rybacką.
Nadnotecki Festiwal Rybny jest imprezą wystawienniczą, do której organizatorzy zapraszają firmy, gospodarstwa, organizacje i instytucje związane z rybactwem, wędkarstwem i przetwórstwem rybnym, a także producentów i sprzedawców produktów regionalnych. Udział w imprezie jest bezpłatny, a organizatorzy zapewniają wystawcom powierzchnię wystawienniczą oraz dostęp do prądu.
W trakcie festynu będzie nagrywany materiał filmowy, który posłuży do produkcji reklamy imprezy, dla wystawców będzie to dodatkowa, bezpłatna promocja. Swoją obecność zapowiedziała też ogólnopolska stacja telewizyjna TVR. W ramach programu „Kuchnia Kuronia – Wielkopolski Smak Ryby” Jaś Kuroń ugotuje zupę rybną.