Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Ekologia i tradycja czyli Regionalia 2014

3 grudnia 2015
Ekologia i tradycja – to hasła, wokół których skupiać się będzie III edycja Targów Regionalia organizowanych w dniach 4 – 6 kwietnia 2014 roku w warszawskim Centrum MT Polska. Podczas imprezy lokalni producenci zaprezentują szeroki wybór organicznej żywności i produktów wytwarzanych na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Wydarzenie bardzo dobrze wpisuje się w popularny trend slow food promujący dbałość o zdrowie i środowisko.  Na stoiskach nie zabraknie też wyrobów rzemieślniczych, rękodzieła czy mody inspirowanej folklorem. III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia odbędą się w dniach 4-6 kwietnia 2014 r. przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

­- Podczas trzeciej edycji Targów Regionalia silniej będziemy podkreślać ekologię. Chcemy zaproponować wszystkim tym, którzy dbają o środowisko i zdrowy tryb życia, pełen przegląd wyrobów wytwarzanych na bazie naturalnych składników. Zachęcamy więc do udziału w imprezie producentów i dystrybutorów organicznych artykułów. Liczymy, że tak jak podczas poprzedniej odsłony wydarzenia, Centrum MT Polska wypełniać będą wyborne aromaty świeżych wędlin, pieczywa, mięs czy serów, przygotowywanych zgodnie z tradycyjnymi recepturami i w zgodzie z naturą ­– mówi Bartosz Sosnowski, prezes Międzynarodowych Targów Polska, organizatora Targów Regionalia.

Targi Regionalia poświęcone są zdrowej i tradycyjnej żywności oraz wyrobom z Polski i ze świata. Oferta obejmuje produkty regionalne i naturalne, ekologiczne i organiczne, miody oraz wyroby mleczarskie, a także wina i browary regionalne. Podczas imprezy nie brakuje też artykułów rzemieślniczych, z drewna, ręcznie robionej biżuterii, mody inspirowanej folklorem i kosmetyków naturalnych. Do udziału w wydarzeniu zapraszane są również eko organizacje, stowarzyszenia i fundacje. Oprócz tego, przez trzy dni polskie bogactwo - tyle że od strony przyrodniczej - zaprezentują regiony, jakie wystawiać się będą na Targach Agroturystyka. W ten sposób zwiedzający, szlakiem lokalnych smaków, będą mogli zapoznać się przy okazji z wieloma propozycjami wczasów na łonie natury, z dala od miejskiego zgiełku.

 W programie targów przewidziane są m.in. degustacje lokalnych specjałów, kulinarne warsztaty i pokazy gotowania, a także ciekawe konkursy. Ponadto, równolegle zorganizowane zostaną Targi Turystyki i Wypoczynku LATO, które dostarczą szereg podróżniczych inspiracji na sezon wiosenno-letni. Po raz pierwszy odbędą się też Targi Wędkuj z Nami dla pasjonatów wędkarstwa.  



POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę