Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Ekogala

26 maja 2009
Mimo kryzysu krajowi producenci żywności ekologicznej nie narzekają na brak zamówień. Choć eksport to w ich przypadku wciąż główne źródło dochodu cieszy fakt, że coraz chętniej po produkty ekologiczne sięgają także Polacy. Okazją do zakupów były największe w kraju targi żywności ekologicznej - Ekogala, zorganizowane w ten weekend w Rzeszowie. Po raz pierwszy wzięli w nich udział wystawcy z Gruzji i Brazylii.

Choć informacje gospodarcze ostatnio zdominował kryzys producenci ekożywności z Podkarpacia mają tej wiosny powody do zadowolenia. Na przykład nowalijki z upraw ekologicznych sprzedały się na pniu.

Producentów cieszy też, że coraz chętniej klienci sięgają po kolejne produkty ekologiczne, między innymi wędliny i pieczywo.

Widać natomiast coraz większe zainteresowanie produkcją żywności ekologicznej wśród właścicieli gospodarstw agroturystycznych, którzy szukają dopełnienia swojej oferty i dodatkowego źródła dochodu.


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę