Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Dolnośląskie Perły przyznane

11 września 2015
 Podczas finału XV edycji wojewódzkiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów komisja konkursowa nominowała produkty i dania do ogólnopolskiej nagrody kulinarnej Perła 2015.

Spośród nominowanych prestiżową statuetkę w kategorii najlepszy regionalny produkt żywnościowy zdobyły:

  •     Ryczyński miód lipowy, Spiżarnia Miodowa Ewa Migocka, Oława                                             
  •     Cydr - jabłecznik z Trzebnicy, Noel Henryk Nowakowski, Trzebnica
  •     Piwo Sobótka Górka 16, Browarnia Sobótka Górka
  •     Ser kozi goleszański, Adam Kudłaty, Goliszów

W kategorii najlepsze danie i potrawa regionalna:

  •     Jagnięcina duszona z warzywami, Cynamonowa Kaffee Klub Doroty i Dariusza Słabickich z Radkowa.

Klucz do Polskiej Spiżarni dla Ośrodka

Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu otrzymał nagrodę Klucz do Polskiej Spiżarni, którą Kapituła Krajowa przyznaje osobom i instytucjom szczególnie zasłużonym w regionach dla wspierania kulinarnego dziedzictwa, promocji i budowy rynku produktów regionalnych, lokalnych i tradycyjnych.

Krajowy Finał Konkursu, polegający na uroczystości wręczenia statuetki Perły 2015 w Poznaniu, w czasie trwania Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra Food zaplanowano na 20 września.

Gratulujemy wszystkim laureatom.

POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę