Czego oczekują studenci wobec pracodawców z branży handlowo-spożywczej?
13 kwietnia 2015
Rusza badanie opinii studentów realizowane w ramach Programu Edukacyjnego Smak Kariery. Poprzez udział w ankiecie młodzi ludzie mogą wyrazić opinię na temat swoich oczekiwań wobec pracodawców ze szczególnym uwzględnieniem branży handlowo-spożywczej, a także ocenić wizerunek firm z tego sektora. Badanie jest dostępne na stronie http://smakkariery.pl/badanie.
Krótkie pytania opracowane na potrzeby badania dotyczą m.in. atrakcyjności pracy w branży handlowo-spożywczej, kompetencji kluczowych z punktu widzenia rozwoju w branży czy czynników wpływających na atrakcyjność pracodawców. – Wielu studentów nie zdaje sobie sprawy z tego, że firmy z branży handlowo-spożywczej to perspektywiczni pracodawcy dla wysoko wykwalifikowanej kadry o różnych spacjalizacjach. Naszą intencją jest sprawdzenie wiedzy oraz świadomości młodych ludzi na temat możliwości rozwoju w branży handlowo-spożywczej oraz kompetencji w niej pożądanych – komentuje Justyna Orzeł, Dyrektor Zasobów Ludzkich w Carrefour Polska.
Badanie jest anonimowe i trwa do końca kwietnia br. Więcej informacji na temat badania można znaleźć na stronie www.smakkariery.pl.
Badanie jest prowadzone w ramach Programu Edukacyjnego Smak Kariery realizowanego przez Carrefour Polska przy współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Zarządzania Kadrami oraz BFS Group. Program ma na celu zachęcenie ludzi młodych do rozwoju zawodowego w branży handlowo-spożywczej oraz uzupełnienie kompetencji studentów o kluczowe w branży umiejętności i wiedzę. Patronami Programu są: Magazyn Agricola, Dlastudenta.pl, Perspektywy.pl, Polibuda.info, Studentnews.pl oraz Radio Aktywne. Więcej informacji na temat Programu można znaleźć na stronie www.smakkariery.pl.