Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Czego oczekują studenci wobec pracodawców z branży handlowo-spożywczej?

13 kwietnia 2015
Rusza badanie opinii studentów realizowane w ramach Programu Edukacyjnego Smak Kariery. Poprzez udział w ankiecie młodzi ludzie mogą wyrazić opinię na temat swoich oczekiwań wobec pracodawców ze szczególnym uwzględnieniem branży handlowo-spożywczej, a także ocenić wizerunek firm z tego sektora. Badanie jest dostępne na stronie http://smakkariery.pl/badanie.  
Krótkie pytania opracowane na potrzeby badania dotyczą m.in. atrakcyjności pracy w branży handlowo-spożywczej, kompetencji kluczowych z punktu widzenia rozwoju w branży czy czynników wpływających na atrakcyjność pracodawców. – Wielu studentów nie zdaje sobie sprawy z tego, że firmy z branży handlowo-spożywczej to perspektywiczni pracodawcy dla wysoko wykwalifikowanej kadry o różnych spacjalizacjach. Naszą intencją jest sprawdzenie wiedzy oraz świadomości młodych ludzi na temat możliwości rozwoju w branży handlowo-spożywczej oraz kompetencji w niej pożądanych – komentuje Justyna Orzeł, Dyrektor Zasobów Ludzkich w Carrefour Polska.
Badanie jest anonimowe i trwa do końca kwietnia br. Więcej informacji na temat badania można znaleźć na stronie www.smakkariery.pl.
Badanie jest prowadzone w ramach Programu Edukacyjnego Smak Kariery realizowanego przez Carrefour Polska przy współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Zarządzania Kadrami oraz BFS Group. Program ma na celu zachęcenie ludzi młodych do rozwoju zawodowego w branży handlowo-spożywczej oraz uzupełnienie kompetencji studentów o kluczowe w branży umiejętności i wiedzę. Patronami Programu są: Magazyn Agricola, Dlastudenta.pl, Perspektywy.pl, Polibuda.info, Studentnews.pl oraz Radio Aktywne. Więcej informacji na temat Programu można znaleźć na stronie www.smakkariery.pl.

POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę