Biogaz_III Forum 2025

SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ

12 października 2017
SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ

Na szybki torcik-PRZEPIS

Składniki na 2 porcje:
• gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
• serek mascarpone – 150 g
• śmietanka 36% - 150 g
• cukier puder – 40 g
• cynamon – 2 łyżeczki
• wanilia – ½ laski
• orzechy włoskie – 50 g
• ozdobne słoiczki – 2 sztuki


Przygotowanie:
Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

Smacznego!

Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka


POWIĄZANE

Zasuszenie to nie wakacje od pracy utwierdzonej w komórkach nabłonka wymienia; t...

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę