Ponad 81 milionów złotych to stan konta Fundacji WOŚP na 16 stycznia, czyli dwa dni po wielkim finale, który odbył się nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Swoją cegiełkę dołożyła również marka Skarby Serowara ze Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, która była obecna zarówno pod Pałacem Kultury jak i wspierała regionalne sztaby Orkiestry.
Pod Pałacem Kultury i Nauki miały miejsce atrakcje z wykorzystaniem produktów marki – serów długodojrzewających Bursztyn, Rubin i Szafir. Szefowie najlepszych restauracji ubrani w bluzy i czapki z logotypami WOŚP, Skarbów Serowara oraz Klubu Szefów Kuchni przygotowali pyszną zupę z dodatkiem sera Bursztyn, której mogli skosztować wszyscy obecni na Placu Defilad, co widać na załączonych zdjęciach.
W części restauracyjnej były serwowane przepyszne serowarskie skarby, czyli trzy długodojrzewające sery – Bursztyn, Rubin i Szafir.
Licytacja internetowa
Oprócz atrakcji Skarby Serowara są obecne również podczas licytacji internetowej. Na ten cel został przekazany Ser Bursztyn w kształcie serca, w wersji limitowanej, bo to właśnie swoje serce przekazuje Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy firma Spomlek, która od lat angażuje się w działania WOŚP wspierając regionalne sztaby Orkiestry.
Licytacja dostępna jest TUTAJ (kliknij).
Celem 26. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy jest pozyskanie środków dla wyrównania szans w leczeniu noworodków.
***
26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej pomocy to kolejna charytatywna inicjatywa, którą wspiera Spomlek z Radzynia Podlaskiego. Wcześniej firma angażowała się m.in. w takie akcje jak „Kucharze na szczycie”, podczas której zbierane były środki na powrót do zdrowia i zawodu profesjonalnego kucharza Marcina Tomasza Wagnera.
infowire.pl