Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Sertop – w opakowaniu czy luzem?

30 lipca 2020
Sertop – w opakowaniu czy luzem?

Zaletą pakowanych serków jest zapewnienie wygody w prostym i szybkim otwarciu zawartości poszczególnych porcji serka, dzięki czemu konsumenci mogą z łatwością skonsumować nasze serki w dowolnym miejscu, bez użycia sztućców i z zachowaniem higieny.  Odpowiednio dobrana wielkościowo porcja zapobiega także marnowaniu żywności, bo każdy może zjeść tylko tyle ile potrzebuje w danej chwili. I dzięki temu nic się nie marnuje.

Czy w czasach epidemii opakowanie nabrało większego znaczenia? Naszym zdaniem tak. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności stwierdził, że nie ma dowodów na przenoszenie wirusa przez żywność, pod warunkiem zachowania dobrych praktyk higienicznych, w tym mycia rąk i używania rękawiczek przez personel sklepu pakujący towar, jednak kupując produkt pakowany w warunkach hali produkcyjnej, zmniejszamy szansę zarażania się wirusem do minimum, bo wykluczamy ryzyko błędu czynnika ludzkiego.

Ta dodatkowa ostrożność z pewnością jest wartością dodatnią dla każdego konsumenta.

 

Biuro prasowe / Aneta Będkowska Marketing Manager Sertop


POWIĄZANE

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...

Świadczenie 500 plus, a od początku 2024 roku podwyższone do 800 plus, wypłacane...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę