Tyski producent serków topionych uruchomi wkrótce blog kulinarny z ciekawymi przepisami wykorzystującymi serki topione w kuchni. – Większość konsumentów utożsamia nasze produkty wyłącznie ze śniadaniowym menu – mówi Aneta Będkowska Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem SERTOP.
– Chcemy pokazać, że serki topione są uniwersalne i doskonale zastępują w kuchni masło, śmietanę i tradycyjny żółty ser, co sprawia, że są idealne do zabielania zup, przygotowywania różnego rodzaju sosów, a nawet polew do ciast i ciasteczek. Ze względu na wysoką zawartość białka, serki stanowią także uzupełnienie różnego rodzaju sałatek: zarówno tych owocowych, jak i warzywnych oraz zapiekanek, pizzy, kasz oraz mięs.
Uruchomienie bloga kulinarnego nastąpi w połowie czerwca. Będzie zawierał prawie sto, inspirujących przepisów z użyciem naszych serków topionych. Wkrótce zdradzimy więcej szczegółów.
Biuro prasowe SERTOP