Biogaz_III Forum 2025

Sertop promuje styl życia „zero waste”

7 maja 2019
Sertop promuje styl życia „zero waste”

Nadmierne marnowanie żywności to zmora dzisiejszych czasów – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop  Sp. z o.o.

– Warto więc poświęcić trochę czasu na ekonomiczne gospodarowanie jedzeniem tak, aby maksymalnie wykorzystać wszystkie produkty z naszej kuchni. Potencjalne resztki z domowego obiadu, śniadania i kolacji mogą stać się bowiem naszymi „zasobami” do przygotowania kolejnych posiłków, na czym zyska nie tylko nasz domowy budżet, ale i środowisko naturalne.

Bo nawet z kawałka szynki, miseczki ugotowanych ziemniaków i połówki cebuli można zrobić pyszną zapiekankę, po dodaniu do niej aromatycznych przypraw i np. serka topionego, będącego idealnym spoiwem „domowych resztek”. Bo serek topiony to produkt, które ze względu na doskonałą jakość możemy wykorzystać w kuchni zero waste zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Jest idealny  np. do przygotowania zup kremów (z kilku marchewek i ziemniaków), domowych sosów (np. z resztek przecieru pomidorowego), a także do wkrojenia do sałatek (jeśli zostanie nam trochę warzyw po kolacji).

 

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...

Wnioski po 15. Forum Rynku Nieruchomości   Rynek nieruchomości w Polsce pozostaj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę