Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Sertop – kiedy powstał serek topiony?

28 sierpnia 2020
Sertop – kiedy powstał serek topiony?

Pierwszy produkt stworzono w roku 1908 w Szwajcarii, próbując w ten sposób rozwiązać problem nadwyżki serów. W 1911r Gerber wyprodukował pierwszą partię serka topionego, a w 1917r. bracia Graf uruchomili pierwszą, europejską fabrykę produkującą serki na skalę masową. (źr. Wikipedia).

 


Historia serka topionego trwa już ponad 100 lat, z czego jego produkcją w Polsce od ponad 50-ciu lat zajmuje się właśnie SERTOP. - Podstawowym surowcem w produkcji serków topionych SERTOP są sery typu holenderskiego oraz sery typu szwajcarskiego – wyjaśnia Anita Kubarska Brand Manager w Sertop Sp. z o.o.



- Są one bazą nadającą typowy smak i aromat wyrobów. W ofercie firmy znajduje się cała gama zróżnicowanych smakowo i gramaturowo produktów, w tym Złoty Ementaler, produkowany od początku istnienia firmy.



 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Wielu z nas zastanawia się nad tym, co mogą zrobić w swoim wolnym czasie, by móc...

Współczesny, dynamiczny świat z jednej strony ma wiele zalet, bo z roku na rok k...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę