Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

SERTOP – chwilowe mody żywieniowe

21 czerwca 2018
SERTOP – chwilowe mody żywieniowe

Na to, co jemy decydujący wpływ mają specjaliści żywieniowi, którzy raz na jakiś czas wprowadzają nowe trendy w różnych kategoriach jedzeniowych. Weganizm, dieta bezglutenowa czy bezlaktozowa - w tej chwili to chyba najbardziej znane z diet.

Po części są one spowodowane dostosowaniem się społeczeństwa do zdrowotnych trendów rynkowych,  ale w dużej mierze często to efekt chwilowej mody na  niejedzenie określonych składników.  Czy warto się do nich dostosować?

– Zdecydowanie tak – odpowiada Aneta Będkowska  Marketing Manager w Sertop  Sp. z o.o. – W naszej branży bardzo ważne jest dopasowanie oferty do bieżących potrzeb naszych konsumentów. Czasami moda szybko przemija, ale z drugiej strony – chwilowy trend może wpisać się na stałe w nasze przyzwyczajenia żywnościowe.

Nowe trendy  – to idealny moment na poszerzenie asortymentu i wypuszczenie na rynek nowego produktu. W naszym przypadku, takim ostatnim wyrobem, okazało się masło klarowane, idealnie wpisujące się w panujący w Polsce  trend zdrowego stylu życia, które dzięki braku laktozy, nadaje się także dla osób nadwrażliwych na ten składnik.

 

Biuro prasowe Sertop Sp. z o.o.


POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Węgry sprawują prezydencję w Radzie do grudnia 2024 r. włącznie a tekst ten będz...

Rada Europy przyjmuje ulepszone przepisy o ochronie przed agrofagami roślin Rada...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę