Serek topiony jest produktem, który idealnie wkomponowuje się w Świąteczne Menu. Może być bazą zarówno wigilijnych zup i sosów do ryb, a także polew do ciast i ciasteczek, które dzięki dodatkowi pysznego serka topionego mają delikatną, kremowo-budyniową konsystencję.
Wkrótce na blogu kulinarnym Serki w Kuchni pojawią się proste w przygotowaniu przepisy na świąteczne smakołyki, które mogą stać się inspiracją w domowej kuchni.
Które produkty nadają się do przygotowywania świątecznych potraw? - W przypadku dań obiadowych, sprawdzi się każdy z naszych produktów, natomiast do ciast i ciasteczek warto użyć serków topionych bez dodatków smakowych np. Złotego Ementalera, Śmietankowego lub topionego serka twarogowego Delisia, który po prostu rozpływa się w ustach – mówi Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem w firmie Sertop.
Biuro prasowe Sertop