A_BIO_AGRO_950

Salmonella w Izraelu

7 września 2017
Salmonella w Izraelu

Jedenaście milionów jaj może być skażonych bakteriami salmonelli - podejrzewają izraelskie służby weterynaryjne.

Przenoszona na jajach salmonella doprowadziła już do choroby wielu osób, ale ich dokładna liczba nie jest znana. Izraelskie organy nadzorcze zamknęły także jeden z zakładów pakowania oraz wycofały z rynku jaja marki „Yesh Meof”.

Prewalencja salmonelli w Izraelu była do tej pory bardzo niska, kształtowała się na poziomach poniżej trzech procent. To lepszy wynik niż uzyskiwany średnio w państwach europejskich oraz w Stanach Zjednoczonych.

 

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz


POWIĄZANE

Rosnąca presja zmian klimatycznych oraz potrzeba ograniczenia stosowania chemii ...

Fumigacja zboża to jedna z kluczowych metod ochrony przed szkodnikami i pleśniam...

Jak pogodzić rosnącą presję regulacyjną, malejącą liczbę substancji czynnych, oc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę