Składniki:
Mix sałat
40 g jeżyn
20 g borówki amerykańskiej lub jagód
30 g ogórka zielonego w plasterkach
50 g pomidorków koktajlowych
20 g papryki Ramiro
2 jaja
100 g sera smażonego z kminkiem Hauskyjza Sertop
150 g panierki panco
krem balsamiczny do smaku
olej słonecznikowy do smażenia
Sposób przygotowania. Na półmisku układamy mix sałat oraz borówki, jeżyny, pomidorki koktajlowe, pokrojoną w plasterki paprykę i ogórek zielony. Do miski wbijamy jaja i roztrzepujemy je. Do drugiego naczynia wsypujemy panierkę panco. Ser kroimy na grube plastry i panierujemy w jajku i panco. W rondelku rozgrzewamy olej i smażymy ser na złoty kolor. Następnie ser układamy na sałatce i doprawiamy do smaku sosem balsamicznym.
Więcej przepisów na www.sertop.pl
Smacznego!
Biuro prasowe Sertop