Już po raz szesnasty Polska Izba Mleka organizuje Ranking Spółdzielni Mleczarskich sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka, którego celem jest umożliwienie porównania własnych wyników na tle branży mleczarskiej oraz zachęcenie spółdzielni i firm mleczarskich do wprowadzenia i produkcji nowości w swojej ofercie produktowej, do wejścia na rynek zagraniczny.
21 września 2023, podczas uroczystej Gali Rankingu Spółdzielni Mleczarskich, wręczone zostaną nagrody dla najlepszych firm z sektora mleczarskiego. Spółdzielnie i zakłady mleczarskie oceniane będą w wielu kategoriach, jak co roku wybierzemy m. in. liderów Małych, Średnich i Dużych spółdzielni. Ze względu na rosnące zainteresowanie kwestiami klimatycznymi i środowiskowymi wśród producentów i przetwórców mleka postanowiliśmy kontynuować kategorię ,,Przedsiębiorstwo zielonych rozwiązań’’. W tym roku kategorię tę rozszerzyliśmy o aspekt zrównoważoności produkcji i przetwórstwa mleka. Będziemy także oceniać przedsiębiorstwa pod kątem prowadzonej działalności badawczo-rozwojowej oraz Społecznej odpowiedzialności biznesu.
Z przyjemnością obserwujemy coraz większe grono Pań na stanowiskach kierowniczych, które nierzadko są autorkami sukcesu przedsiębiorstw. Chcąc wyróżnić ich zaangażowanie, po raz kolejny nagrodzimy „Kobietę Biznesu” sektora mleczarskiego.
Rola kobiet w agrobiznesie jest nie do przecenienia. Wiedza, zaangażowanie, doskonała organizacja i nierzadko świeże spojrzenie na biznes, czynią polską spółdzielczość mleczarską coraz bardziej otwartą, przyjazną i nowoczesną.
Aby wziąć udział w Rankingu należy przesłać wypełnioną ankietę pocztą elektroniczną na adres: izba@izbamleka.pl Zgłoszenia będą przyjmowane do 20 lipca br. Udział w Rankingu jest bezpłatny. Dla ułatwienia pola do wypełnienia są aktywne.
Chcielibyśmy też poinformować, że indywidualne dane zawarte w ankietach nie zostaną podane do wiadomości publicznej, a jedynie posłużą do przygotowania zbiorczego zestawienia rankingowego.
Serdecznie zachęcamy do wypełnienia ankiety, którą znajdą Państwo TUTAJ:
.
red. ppr.pl; źródło: Polska Izba Mleka