Panujący w naszym kraju prozdrowotny trend sprawia, że owocowe i warzywne przekąski cieszą się coraz większą popularnością. Trend ten jest widoczny także w biurowych i osiedlowych sklepikach, które coraz częściej zapełniają swoje półki naturalnymi produktami.
W takich sklepikach smakołyków dla swoich dzieci szukają także rodzice. - Zdrowych, ale jednocześnie smacznych, bo jeśli dany produkt nie będzie dziecku smakował, to go po prostu nie zje. – mówi Jerzy Kurowski, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Cykoria S.A.
- To właśnie dlatego w procesie produkcji szczególną uwagę zwróciliśmy na smak naszych chipsów tak, aby były nie tylko najwyższej jakości, ale dzięki odpowiedniej metodzie produkcji zachowały smak naturalnych owoców i warzyw, z których zostały wykonane.
Tworząc je wzięliśmy pod uwagę także zróżnicowane preferencje smakowe naszych klientów – dodaje Jerzy Kurowski – W wyniku produkcji powstały chipsy gruszkowe, mieszanka różnokolorowych marchewek, chipsy jabłkowe z cynamonem oraz naturalne chipsy jabłkowe „Lekkie z Natury”, które całkowicie zaspokajają potrzeby miłośników Cykorii.
Biuro prasowe Cykoria S.A.