biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

PRZEPIS: Clafoutis z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami drylowanymi OLE!

6 maja 2020
PRZEPIS: Clafoutis z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami drylowanymi OLE!
Newseria Lifestyle

Składniki:

  • 3 jajka
  • 120 g mąki + 250ml mleka
  • 60 g parmezanu
  • opakowanie pomidorków cherry
  • ½ słoiczka oliwek drylowanych czarnych OLE!
  • sól, pieprz
  • bazylia

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z funkcją pieczenia góra-dół. W misce mieszamy mleko, oliwę, mąkę, parmezan i jajka. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy sól i pieprz.
Na głębszej tortownicy lub innym naczyniu do pieczenia układamy pomidorki oraz oliwki. Całość zalewamy ciastem. Możemy posypać ulubionymi przyprawami lub pieprzem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 40 min.

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

Oliwki drylowane czarne OLE!
Pojemność: 240 ml
Cena: około 8 zł

 

 

Newseria Lifestyle


POWIĄZANE

Eksport produktów mleczarskich do Kuwejtu – wymagania sanitarne dla USA i Polski...

W Europie wzrosty, w Polsce – rekordowy spadek cen energii o ponad 13 EUR/MWh, c...

Choć rząd zgodnie z zapowiedziami realizuje szeroko zakrojone zmiany deregulacyj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę