biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

PRZEPIS: Clafoutis z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami drylowanymi OLE!

6 maja 2020
PRZEPIS: Clafoutis z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami drylowanymi OLE!
Newseria Lifestyle

Składniki:

  • 3 jajka
  • 120 g mąki + 250ml mleka
  • 60 g parmezanu
  • opakowanie pomidorków cherry
  • ½ słoiczka oliwek drylowanych czarnych OLE!
  • sól, pieprz
  • bazylia

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z funkcją pieczenia góra-dół. W misce mieszamy mleko, oliwę, mąkę, parmezan i jajka. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy sól i pieprz.
Na głębszej tortownicy lub innym naczyniu do pieczenia układamy pomidorki oraz oliwki. Całość zalewamy ciastem. Możemy posypać ulubionymi przyprawami lub pieprzem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 40 min.

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

Oliwki drylowane czarne OLE!
Pojemność: 240 ml
Cena: około 8 zł

 

 

Newseria Lifestyle


POWIĄZANE

Na łamach Klubu Jagiellońskiego Kamil Wons kreśli obraz nowego podziału, który r...

GUS raportuje stabilność i „odporność” polskiego rolnictwa. Na wsi widzimy co in...

Papryka, jabłka, zboże… To nie gest dobroci, ale dramat bezsilności. Polska wieś...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę