Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Program Festiwalu Zup Świata

14 września 2017
Program Festiwalu Zup Świata

Festiwal Zup Świata
22 września-1 października 2017, Warszawa, Krakowskie Przedmieście 66

W PROGRAMIE FESTIWALU

WYKŁADY, PREZENTACJE

  • Uroczyste otwarcie festiwalu. Wykład: zupy w literaturze
  • Skąd się wzięła zupa; tradycje przyrządzania zup w różnych rejonach świata
  • Zupy w Polsce, na stołach królewskich, magnackich, szlacheckich
  • Religie i tradycje kulinarne a zdrowie
  • Kuchnia tunezyjska
  • Niemarnowanie żywności
  • Kuchnia kresowa
  • Co ma wspólnego ekologia ze zdrowym odżywianiem
  • Rodzina + jedzenie = zdrowie
  • Zupy naszych sąsiadów – Ukraina
  • Czym oddychamy, czyli niezbędne jak …powietrze
  • Slim-suplementy, zasada ograniczonego zaufania
  • Skuteczna dieta odchudzająca
  • Gruzińskie tradycje kulinarne – co się je podczas wesela?
  • Zupy a odchudzanie
  • Zupy w tatarskiej kulturze kulinarnej
  • Śledzik na przystawkę, czyli dlaczego trzeba jeść ryby
  • Kuchnia grecka
  • Zupy w kuchni cygańskiej
  • Pochwała kaszy i ryżu, czyli dobre węglowodany
  • Owoce zdrowe, suszone – też
  • Zupy kosmonautów
  • Zupy w literaturze
  • Kuchnia ormiańska
  • Zupy w kuchni japońskiej
  • Termomix
  • Warszawska kranówka jest zdrowa
  • Tradycje kulinarne Inków
  • Probiotyki i prebiotyki w służbie zdrowia
  • Metabolizm jest ważny
  • Odżywiamy się zdrowo, nie zakwaszamy
  • Skuteczna dieta odchudzająca
  • Zupy a odchudzanie
  • Zupy świata: najbardziej znane, najdziwniejsze
  • Zioła dla wsparcia wątroby, nerek i innych organów
  • Orientalne systemy odżywiana
  • Żydowskie tradycje kulinarne
  • Leczenie jedzeniem, czyli dietoterapia
  • Mapa mózgu
  • Woda gasi pragnienie, ożywia
  • Dlaczego warto jeść warzywa
  • Dekalog żywieniowy, czyli co jest najważniejsze w odżywianiu
  • Słodycze i stres sprzyjają grzybicy
  • Czym nakarmić mózg
  • Niemarnowanie żywności
  • Tradycje kulinarne Azerbejdżanu
  • Dzieci jedzą śmieci, czyli śmieciowe jedzenie

WARSZTATY DLA DZIECI

  • Skąd się wzięła zupa, co było pierwsze: zupa, czy garnek?
  • Bajki w kulturach świata
  • Owoce lepsze niż słodycze – przygotowywanie sałatek
  • Co to jest kasza kus-kus i co można z niej zrobić?
  • Zupa w naczyniu, które można zjeść
  • Dlaczego trzeba cenić pszczoły?
  • Z warzywnego ogródka na talerz – które warzywa lepsze
  • Tajemnice wody
  • Szatkowanie kapusty i kiszenie
  • Z warzywnego ogródka na talerz – które warzywa lepsze
  • Świat kolorowych kanapek
  • Dlaczego bez powietrza nie możemy żyć?
  • Powiedz rodzicom: nie wyrzucamy, naprawiamy
  • Tajemnice wody
  • Nie marnujemy żywności
  • Pij wodę z kranu – w Warszawie
  • Ozdabianie słoików – zrób prezent mamie
  • Szatkowanie kapusty i kiszenie
  • Zupa w kubeczku, który można zjeść
  • Dlaczego bez powietrza nie możemy żyć?
  • Świat kolorowych kanapek

Zapraszamy szkoły i grupy zorganizowane. Czekają na Was ciekawe warsztaty tematyczne, a także atrakcyjne wykłady i prelekcje. Prosimy o wcześniejszą rejestrację pod adresem e-mail: biuro4@wig.waw.pl.

Dodatkowe informacje znajdziecie Państwo na:

Współpraca z mediami:

Kontakt dla wystawców:

Szkolne grupy zorganizowane:

Festiwal Zup Świata

Warszawska Izba Gospodarcza / biuro prasowe organizatora


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Wielu z nas zastanawia się nad tym, co mogą zrobić w swoim wolnym czasie, by móc...

Współczesny, dynamiczny świat z jednej strony ma wiele zalet, bo z roku na rok k...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę