Śmietankowy ziołowy z czosnkiem oraz Gouda Wędzona z linii ‘Jak dawniej’ to dwa produkty marki Sertop wyróżnione w kulinarnym konkursie sera Good Cheese 2016, który został zorganizowany podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego 11 października w Warszawie.
Oba serki stanęły na podium i zajęły drugie oraz trzecie miejsce w kategorii serów topionych.
– Nagrody te potwierdzają doskonałą jakość naszych produktów i są dla nas bardzo cenne, ponieważ w składzie jury zasiedli profesjonalni Szefowie Kuchni czyli osoby doskonale znające się na gotowaniu – mówi Tomasz Kania Dyrektor ds. handlowych Sertop Sp. z o.o.
– Ich obiektywna ocena z pewnością zachęci Konsumentów do szerszego wykorzystywania serków topionych w kuchni. Produkty te dają bowiem nieograniczone możliwości kulinarne i są doskonałą bazą do przygotowania wielu potraw.
Sertop Sp. z o.o.