Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piaskach została laureatem Krajowej Oceny Serów i Twarogów, która odbyła się w ramach XI EUROFORUM POLSKIEGO MLECZARSTWA w Dąbrowie Górniczej. Spółdzielnia zdobyła I miejsce za Ser Mozzarella oraz Twaróg Śmietanowy.
Oceny wszystkich zgłoszonych wyrobów dokonały komisje powołane przez Zarząd Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy. Na ostateczny wynik miały wpływ m.in.: ocena sensoryczna, oznakowanie, estetyka oraz funkcjonalność produktu.
Specjalizujemy się w produkcji twarogów, które stanowią aż 70% całego asortymentu, dlatego tym bardziej cieszy nas fakt, że nasz sztandarowy produkt Twaróg Śmietankowy został doceniony w tak ważnym konkursie dla wszystkich producentów serów i twarogów. – mówi Mirosław Domański, prezes Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach.
Twaróg Śmietankowy wyróżnia się znakomitymi walorami smakowymi oraz lekką, kremową konsystencją. Produkowany jest wyłącznie na bazie naturalnych surowców z najwyższej jakości mleka bez dodatku konserwantów i ulepszaczy. Jest źródłem wielu składników odżywczych. Znakomicie nadaje się do naleśników, jak również wypieków.
Równie ważny jest dla nas sukces produkowanej przez nas Mozzarelli, którą klienci doceniają za wysoką jakość i wyjątkowe walory smakowe. – dodaje prezes Spółdzielni.
Ser Mozzarella Okregowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach wytwarzany jest według tradycyjnej receptury, czemu zawdzięcza swoje naturalne właściwości i rozciągliwość. Wyróżnia się delikatnym, kremowym smakiem, stanowiąc znakomity dodatek do pizzy, zapiekanek, jak również wielu sałatek.
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piaskach swoją działalność prowadzi od 1948 roku. Aktualnie zatrudnia 120 osób. Przez lata obecności w branży mleczarskiej OSM Piaski zdobyła silną pozycję, szczególnie na rynku twarogów, oraz zaufanie klientów. Dzięki starannie dopracowanej recepturze piaseckie produkty charakteryzuje wysoka jakość oraz niepowtarzalny smak.
Biuro prasowe OSM w Piaskach