W numerze:
Agencja Rynku Rolnego pomaga promować polską żywność - Prof. dr hab. Marek Kłodziński
20 lat działalności na rzecz obszarów wiejskich Fundacji Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej -Mgr Mirosław Starzyński
Skala transferów finansowych ARiMR dla rolnictwa -Dr hab. Danuta Kołodziejczyk
Relacje: rolnik – instytucje i jego otoczenie oraz ich ocena -Wiesław Gryn
Zamojskie Towarzystwo Rolnicze jako forma współdziałania producentów i czynnik rozwoju rolnictwa -Dr Ryszard Miazek
Funkcja Centralnej Biblioteki Rolniczej w krzewieniu wiedzy -Dr inż. Aleksandra Wicka
Rodzaje i oferta instytucji ubezpieczeniowych w agrobiznesie -Prof. dr hab. Grzegorz Spychalski
Wpływ globalizacji na rozwój obszarów wiejskich -Prof. dr hab. Marek Kłodziński
Wpływ sieci ekologicznej Natura 2000 na rozwój obszarów wiejskich -Prof. dr hab. Jan Siekierski
Uwarunkowania rozwoju turystyki wiejskiej -Dr hab. Krystyna Krzyżanowska, prof. SGGW
Znaczenie doradztwa w rozwoju gospodarstw agroturystycznych -Dr Piotr Zaręba
Rola banków na terenach wiejskich (na przykładzie Banku PEKAO SA O/Ciechanowiec) -Dr Elżbieta Kołodziej
Działalność banków spółdzielczych i ich ocena przez rolników -Prof. dr hab. inż. Zdzisław Wójcicki
Możliwości inwestycyjne gospodarstw rodzinnych -Inż. Michał Chojnacki, dr hab. inż. Marek Gaworski
Efekty modernizacji produkcji trzody chlewnej na przykładzie wybranego gospodarstwa -Dr Marcin Ratajczak
Znaczenie sektora msp w gospodarce polskiej i w agrobiznesie -Mgr Anna Matras-Bolibok
Efektywność nakładów na działalność innowacyjną w przemyśle spożywczym -Dr Adam Włodarczyk
Postawy przedsiębiorców z przemysłu spożywczego wobec wyzwań konkurencji
Agencja Nieruchomości Rolnych
Nieodpłatne przekazania za 13 miliardów złotych
7238537
1