Dr inż Halina Jankowska-Huflejt, prof. dr hab. Jan Zastawny
Analiza stanu gospodarowania i możliwości zwiększenia efektywności wykorzystania użytków zielonych w Polsce w żywieniu przeżuwaczy
Prof. dr hab. Jan Zastawny, dr inż. Halina Jankowska-Huflejt
Rola pasz z użytków zielonych w ograniczeniu zagrożeń zdrowotnych zwierząt i ludzi...
Dr inż. Halina Jankowska-Huflejt
Nawożenie mineralne i organiczne użytków zielonych jako czynnik plonotwórczy i renowacyjny
KEMIRA CORN w nawożeniu kukurydzy
Doc. dr hab. Zbigniew Wasilewski
Nawożenie pastwisk - niełatwy zabieg
Doc. dr hab. Zbigniew Wasilewski
Dobre pastwisko szansą na duże efekty produkcyjne
Prof. dr hab. Tadeusz Sęk, dr inż Jacek Przybył
Nowoczesne technologie i techniki zbioru pasz zielonych
Prof. dr hab. Jan Zastawny, mgr inż. Grażyna Bernatowicz
Możliwości produkcji suszu pastewnego z runi użytków zielonych
Dr inż Barbara Wróbel
Wartość pokarmowa różnie konserwowanych pasz z użytków zielonych
Prof. dr hab. Stanisław Krzywiecki
Pasze z łąk i pastwisk w żywieniu krów mlecznych
Prof. dr hab. Stanisława Okularczyk, mgr inż. Anna Szumiec
Ekonomiczne i ekologiczne możliwości produkcji mleka i wołowiny z wykorzystaniem użytków zielonych
Doc. dr hab. Wiesław Dembek, doc. dr hab. Janusz Ostrowski
Szanse dla marginalnych użytków zielonych w systemie unijnych dotacji dla rolnictwa
Dr inż. Elżbieta Szymańska
Koszty produkcji pasz w gospodarstwach rolniczych
Prof. dr hab. Franciszek Brzóska
System produkcji pasz dla bydła mlecznego, zbiór, konserwacja i żywienie krów
Mgr Mariola Staniak
Festulolium - nowy gatunek trawy pastewnej na użytki krótkotrwałw
Dr Jerzy Księżak
Krajowe możliwości produkcji nasion roślin strączkowych
Prof. dr hab. Jerzy Borowiecki
Uprawa roślin motylkowych z trawami dobrą praktyką rolniczą
Dr Sylwester Lipski
Stan aktualny i perspektywy uprawy okopowych roślin pastewnych w Polsce
Mgr Michał Wójciak
Pomoc ARiMR dla działań związanych z poprawą środowiska w rolnictwie i na obszarach wiejskich