Mgr inż. Ryszard Pazura, mgr Jolanta Tymińska
Regulacje rynku mięsa po integracji z UE
Prof. dr hab. Andrzej Pisula, dr Roman Urban, dr Stefan Giembicki
Główne problemy przygotowania wniosków w ramach programu SAPARD
Dr inż Andrzej Zadura
Koncentracja produkcji w rolnictwie Danii
Prof. dr hab. Eugieniusz R. Grela
Dodatki paszowe w żywieniu trzody chlewnej
Prof. dr hab. Jolanta Kurył
Genetyczne uwarunkowania jakości mięsa wieprzowego
Prof. zw. dr hab. Stanisław Wajda, prof. dr hab. Karol Borzuta
Dostosowanie klasyfikacji tusz trzody chlewnej w Polsce do wymagań Unii Europejskiej w ramach programu PHARE
Prof. dr hab. Jan Udała, dr Barbara Błaszczyk, dr Dariusz Gączarzewicz
Fizjologiczne i praktyczne aspekty przebiegu cyklu rujowego u świń
Dr Jacek Walczak
Dobrostan a wyniki produkcyjne w utrzymaniu trzody chlewnej
Prof. dr hab. Stanisław Wężyk, mgr inż. Józefa Krawczyk
Rozwój krajowego drobiarstwa w perspektywie integracji z Unią Europejską
Dr Grzegorz Dybowski
Opłacalność produkcji drobiarskiej
Prof. dr hab. Janusz Górski
Zmiany w wielkości produkcji żywienia i utrzymania gęsi reprodukcyjnych na fermach w ostatnich latach
Prof. dr hab. Jan Jankowski
Aktualne problemy chowu indyków w Polsce
Doc. dr hab. JArosław Olav Horbańczuk
Perspektywy i cele rozwoju chowu strusi w Polsce
Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
Metody zwalczania gryzoni w chlewniach i drobiarniach
Prof. dr hab. Tadeusz P. Żarskim Jerzy F. Żarski
Higiena chowu zwierząt monogastrycznych i jej związek z jakością produktów pochodzenia zwierzęcego
Prof. dr hab. Bogdan Klepacki
Rezultaty negocjacji Polski Z UE w zakresie przepływu towarów, osób, usług i kapitału
Dr Marta Błąd, mgr inż. Dorota Klepacka
Nowe podejście do rozwoju obszarów wiejskich (cz.I) - Inicjatywa Wspólnotowa LEADER