Wywiad z Ryszardem Piskorskim prezesem Zarządu Cukrowni Strzyżów S.A.
Rozporządzenia MRiRW dotyczące zakazu stosowania mieszanek mięsno-kostnych w żywieniu trzody chlwnej i drobiu oraz utylizacji surowych i przetworzonych materiałów związanych Lek. wet. Maria Boratyn-Laudańska
Ustawa o środkach żywienia zwierząt - najważniejsze postanowienia Prof. dr hab. Franciszek Brzóska
Jak traktować śrutę poekstrakcyjną - regulacje prawne Mgr Małgorzata Szymborska
Znaczenie dodatków mineralnych w żywieniu zwierząt gospodarskich (cz.I. Makroelementy) Dr inż. Wioletta Wnuk, prof. dr hab. Leon Saba, dr niż. Bożena Nowakowicz-Dębek
Alternatywne do antybiotyków paszowych substancje w żywieniu zwierząt Prof. dr. hab. Franciszek Brzóska
Rola ziół w żywieniu zwierząt gospodarskich Prof. dr hab. Eugeniusz R. Grela
Pasze objętościowe w żywieniu krów mlecznych o wysokim potencjale produkcyjnym Dr hab. Zygmunt M. Kowalski prof. AR
Wybrane aspekty dotyczące mieszanek paszowych stosowanych w żywieniu drobiu rzeźnego Prof. dr hab. Helena Puchajda
Wartość pokarmowa roślinności porastającej ugory i tereny nieużytkowane rolniczo Mgr inż. Jarosław Groberek, prof. dr hab. Roman Niżnikowski
Higiena żywienia zwierząt gospodarskich Dr Ewa M. Skibniewska, prof. dr hab. Tadeusz Kośla, lek. wet. Michał Skibniewski
Standardy dla gospodarstw rolnych w zakresie produkcji i magazynowania kiszonek Mgr inż. Franciszek Gancarz, inż Jan Broegger Rasmussen
Zwalczanie inwazji gryzoni w składach paszy i w miejscach jej podawania zwierzętom Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
Szkodliwe roztocza i owady w paszach Mgr inż. Edyta Siemińska
Koszty mechanizacji w rachunku opłacalności produkcji zwierzęcej Dr inż. Aleksander Muzalewski