W numerze:
2. Hodowla zarodków ptasich w skorupach zastępczych - Agata Rudolf, Marcin Lis
6. Stosowanie prebiotycznych fruktanów w żywieniu drobiu - Sylwester Świątkiewicz, Jerzy Koreleski
12. Dylematy rozwoju drobiarstwa w warunkach unijnej polityki zrównoważonego rozwoju rolnictwa - Zofia Sokołowicz, Józefa Krawczyk
16. Mikotoksykoza deoksyniwalenolowa ptaków - Maciej Gajęcki
22. Rozważania nad możliwością zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym stosowanym w produkcji, w przetwórstwie drobiarskim poprzez wdrożenie systemu HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). Ogólna charakterystyka HACCP, cz. II - Henryk Maciołek, Dorota Łukomska
28. Problem stresu w drobiarstwie, cz. V - Alina Rachwał
34. Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. III - Krzysztof Lipiński
40. ALLIVET wpływ czosnku na odporność u drobiu - Krystian Korzewski
42. Dlaczego jest tyle wody w ściółce? - Andrzej Konarkowski
46. Wykorzystanie poekstrakcyjnej śruty rzepakowej oraz makuchu rzepakowego w żywieniu kur nieśnych - Adam Wojciechowski
48. Mechanizacja karmienia kur, cz. I magazynowanie paszy - Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
52. Mokra ściółka to mniejsze zyski jak sobie z tym poradzić - Katarzyna Sartowska
54. Ektopasożyty drobiu, cz. II - Katarzyna Jankowska
59. SOMMER artykuł promocyjny
60. Krajowa Rada Drobiarstwa Izba Gospodarcza - Leszek Kawski
64. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
66. Co z tą polską hodowlą drobiu? - Stanisław Wężyk
68. Czytelnicy listy piszą...
70. Biblioteka Polskiego Drobiarstwa
72. Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. III - Sebastian Nowaczewski
7050408
1