W numerze:
2. Problem stresu w drobiarstwie, cz. IV - Alina Rachwał
6. Wymogi higieny i bezpieczeństwa w produkcji i obrocie jaj spożywczych - Elżbieta Anders
8. Mikotoksykozy aflatoksykoza - Zdzisław Gliński, Dorota LuftDeptuła
12. Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. II - Krzysztof Lipiński
16. Uszkodzenia jaj w klatkowych systemach chowu - Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
20. Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. II - Sebastian Nowaczewski
26. Wrocław stolicą lekarzy weterynarii specjalistów chorób drobiu
31. Konsumpcja drobiu w 2008 roku
Krystyna Świetlik
34. Ektopasożyty drobiu, cz. I
Katarzyna Jankowska
37. Forum Indycze w Olsztynie
39. Nagroda Marszałka Województwa Wielkopolskiego
„i Wielkopolska Innowacyjni dla Wielkopolski”
w kategorii Mikro Przyszłość dla VET LAB BRUDZEW
41. Szkolenie pracowników firmy EKOPLON w Kołudzie Wielkiej
42. Rozważania nad możliwością zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym stosowanym w produkcji, w przetwórstwie drobiarskim poprzez wdrożenie systemu HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), cz. I - Henryk Maciołek, Dorota Łukomska
46. XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA
48. Wielkie otwarcie w Trouw Nutrition Polska
50. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
54.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego - Elżbieta Anders
7059003
1