Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Polskie Drobiarstwo numer 8/2007

9 października 2007
W numerze:

2.    Wpływ temperatury w końcowym okresie odchowu oraz pochodzenia
    kurcząt brojlerów na jakość tuszki mięsa
    Ewa Gornowicz, Lidia Lewko
6.    Zastosowanie metody TGJ200 do oceny parametrów funkcjonalnych
    środowiska i dobrostanu w stadach kur niosek
    (Tiergerchtsheitsindex  TGJ 200), cz. I
    Henryk Maciołek, Magda Wamil, Jakub Wilk
11.    Popyt na mięso drobiowe w 2006 roku i jego uwarunkowania
    Krystyna Świetlik
18.    Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników
    produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych  cz. VI
    Alina Rachwał
22.    Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w oparciu o standard
    ISO 22000. Odniesienie do łańcucha produkcji drobiarskiej
    Jacek Kijowski
30.    Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu  cz. II
    Krzysztof Lipiński
34.    Zasady wytwarzania pasz leczniczych
    Ryszard Stulich
39.    Możliwość wzbogacania mięśni piersiowych kurcząt brojlerów
    w witaminę E
    Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
42.    Ponownie przyjrzyjmy się wartości witamin  cz. II
    Lee R. McDowell
46.    Prognozy dotyczące produkcji i konsumpcji mięsa kurczęcego
    na świecie
    Krystyna Ewa Gawęcka
49.    Elementy raportu o wpływie na środowisko
    Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
52.    Rozwój zarodkowy bażanta łownego (Phasianus colchicus L.)
    Sebastian Nowaczewski, Helena Kontecka
57.    Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące
    sektora jaj i drobiu
     Elżbieta Anders
60.    XIX Międzynarodowe Sympozjum Polskiego Oddziału Światowego
    Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej "Nauka praktyce  praktyka
    nauce"
62.    Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
    Barbara Ulatowska
64.    Morza szum ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...
    Seminarium DSM Nutritional Products

POWIĄZANE

Faktograf i IPI uruchamiają zasób dla dziennikarzy, opracowany po 18 miesiącach ...

Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę